Vidéken játszottunk februárban

SZÍNHÁZUNK NÉGY ELŐADÁST VITT AZ ELMÚLT HÓNAPBAN NÉGY VIDÉKI TELEPÜLÉS LAKÓINAK. A BANYAMESÉKET KARANCSSÁGON ÉS TARNABODON, A PRAHOT KINCSESBÁNYÁN ÉS BÓLYON ADTUK ELŐ NAGY SIKERREL.

A 2022-23-ban a téli hónapok során a Karaván Színház is arra kényszerült, hogy lecsavarja a fűtést. Saját játszóhelyünkön ezért nem is játszottunk. A FELZÁRKÓZÓ TELEPÜLÉSEK PROGRAMNAK és a DÉRYNÉ PROGRAMNAK köszönhetően azonban februárban lehetőségünk volt négy előadást játszani vidéken.

Forrás: Wikipédia

Február 20-án KARANCSSÁGRA vittünk BANYAMESÉK előadást. A Nógrád megyei falu Salgótarján és Szécsény között, a szlovák határhoz közeli szép, dombos, erdős vidéken fekszik. A XIV. században ZÁCH FELICIÁN birtoka volt a falu, amelytől az őt ért kivégzés után megfosztotta a trón. Karancsságon a Hit Gyülekezete Roma Missziós Hálózatával közös szervezésben az óvodában vendégeskedtünk. A misszió és az óvoda munkatársai nagyon segítőkészek voltak, így gördülékenyen lezajlott programunk. Az előadásra kézműves és zenés foglalkozással készítettük fel a gyerekeket, akik aztán a bábos, zenés mesejáték fináléjához énekléssel, táncolással járultak hozzá. Örömmel játszottunk, egy élményekkel teli délelőttöt töltöttünk el a karancssági ovisokkal.

Forrás: Wikipédia

Február 24-én TARNABODON léptünk fel szintén az óvodában. 2008 őszén a heves megyei faluban is jártak a romagyilkosságok elkövetői, de itt szerencsére nem tudtak senkit megölni. A tarnabodi gyerekeknek mi Banyamesék előadást játszottunk a Magyar Máltai Szeretetszolgálat óvodájában. De előtte egy zenés, egy bábkészítő és egy mondókás foglalkozást tartottunk. A gyerekek nagyon élvezték a programot, aktívan részt vehettek az előadásban. Az óvoda dolgozói nagyon segítőkészek voltak.

Forrás: Wikipédia

Másnap a Déryné Program keretében a KINCSESBÁNYAI művelődési házban Spiró György: PRAH című darabjával léptünk fel. A hetvenes években még bauxitbányájáról ismert Fejér megyei település közösségi házában este színvonalas előadást játszottunk.

Forrás: Wikipédia

Február 27-én a Déryné Programnak köszönhetően a Baranya megyei BÓLYON vendégszerepeltünk. Bólynak is komoly történelme van, melynek során számos katasztrófán kellett keresztülmennie, de mindig újjászületett. A XX. században erőszakos német, szlovák és magyar lakosságcsere zajlott le itt. Említésre méltó, hogy 2005 óta geotermikus energiával fűtenek a városban. A bólyi Erzsébet Vigadó impozáns épületében nagy sikerű előadást adtunk. Mind itt, mind Kincsesbányán azt érezhette a darab két szereplője, Nyári Szilvia és Nyári Oszkár, hogy az emberek örülnek ennek a lehetőségnek, örülnek annak, hogy színházi előadás van a településen.

INTERJÚ NYÁRI SZILVIÁVAL

Tarnabod
Karancsság
Prah a bólyi Erzsébet Vigadóban
Prah Kincsesbányán

NyP