Továbbisvan (2018)

Váradi R. Szabolcs: Továbbisvan

zenés mesejáték

  • Rendező: Tóth Géza
  • Bemutató ideje: 2018. június 9.
  • Bemutató helyszíne: TIT (Kaposvár)
  • TOVÁBBISVAN KÉPEK

A Továbbisvan bemutatója színészképző stúdiónk növendékeinek vizsgaelőadása volt 2018. június 9-én. A darab azon mesejátékok közé tartozik, amelyekben több nép meséivel ismerkedhetnek meg a nézők. „Olyanokkal, amiket ritkán mesélünk, mégis, a bennük rejtező tanulság, emberség, humor, bölcsesség, életöröm csak okulására válhat kicsinek-nagynak, vagy csak úgy elpakolható olyan időkre, amikor minden olyan szürke, és pont akkor kell megérteni a személyes üzenetét. Egyszóval útravalóul, batyuba, amikorra kell.”

Az előadásból két mesét ismerhetnek meg a nézők. A keretjáték szerint egy család kiköt csónakjával egy tó partján, ahol találkozik egy hajléktalan manóval, aki egy finom fagyiért hajlandó mesélni. Egy orosz és egy zsidó mesét  játszunk el az előadásban.

A mese-előadásnak az a célja, hogy útravalót adjon, átsegítsen a buktatókon. Nemcsak gyerekeknek ajánlott az előadás. A népek és egyúttal a népmesék közötti azonosságok és különbözőségek felfedezésére szolgál, de abban is megerősít, hogy szükség van a mesékre, mert segítenek eligazodni a világban.

A mesejátékban a kaposvári színészképző stúdió növendékei szerepelnek. Színész-utánpótlásunk számára nagy lehetőség a produkció játszása. Óriási lelkesedéssel vetették bele magukat a munkába Tóth Géza rendező vezetésével. A díszletet az installációkat, kellékeket, a stúdiósok  készítették. A produkciót rendszeresen a TIT kaposvári intézményében játsszuk, de keressük a lehetőségét annak, hogy  gyermekrendezvényekre vagy iskolákba is elvigyük.

Szereplők:

Rangits Bernadett, Süle Lilla Bonita, Adler Karina, Dréher Dominika, Bogdán Alexandra, Nagy Edina, Nagy Edit, Horváth Krisztián, Kovács Mátyás, Berkes Ákos