Színészképző stúdió

JELENTKEZZ HOZZÁNK!

Kezdeményezésünk azzal a céllal jött létre, hogy olyan, színészet iránt
fogékony gyerekeket kutasson fel, és számukra alapítványi színészképző
stúdiót működtessen, akiknek egyébként képességeik kibontakoztatására
minimális esélyük lenne. A kedvezményezett korosztály: az általános iskolai felső tagozatosok és középiskolás nappali tagozatos tanulók. A stúdióba a felvétel meghallgatáson dől el. Növendékeink rendszeres szakmai foglalkozásokon vehetnek részt.

A foglalkozásokat hétköznap délutánonként tartjuk, főként a 15-18 óra közötti idősávban.
A foglalkozások helyszíne: 1092 Budapest, Ráday utca 34. fszt. 2. (utcáról nyíló bejárat).

link: KISOKOS ÉRDEKLŐDŐKNEK

2014 óta Kaposváron is működik egy csoportunk, tehát budapesti és kaposvári tizenévesek jelentkezését várjuk. Jelentkezni, érdeklődni folyamatosan lehet telefonon és emailben:

06 30 867 3804, karavanma@gmail.com .

 

Missziónk által a két városban a nem egyenlő esélyekkel rendelkező gyermekek is hozzáférhetnek a színészképzéshez, számukra is van olyan hely, ahol inspirációt és lehetőséget kapnak a fejlődéshez. Szakmai célunk az, hogy a nálunk rendszeresen színészetet tanuló fiatalok olyan képességekre és tudásra tegyenek szert, amelyek birtokában képesek előadásokban és filmekben szerepelni, felkészülten vehetnek részt meghallgatásokon, castingokon, valamint a színművészeti szak felvételijén. Többnyire gyermek- és ifjúsági előadásokból álló repertoárunk bőséges lehetőséget ad arra, hogy kellő felkészítés mellett növendékeink is közönség elé lépjenek, s így szakmai gyakorlati tapasztalatokhoz jussanak. Színházunk számára színészutánpótlást is jelentenek a színészpályát választó fiatalok.

A szakmai képzésen túl a Karaván egy olyan hiánypótló szocializációs közeg a gyerekek és fiatalok számára, ahol rengeteg lehetőséget és inspirációt kapnak, egy kulturálisan aktív és elfogadó kortárs közösség tagjai lehetnek. Mindezt védett környezetben, hiteles pedagógusok, szakemberek és művészek vezetésével. A növendékeket tekintve heterogenitásra törekszünk társadalmi státusz szempontjából. Azt is üdvösnek gondoljuk, hogy roma és nem roma emberek sikeresen működhetnek együtt tevékenységünk során. A növendékek szocializációjában központi szerepe van a tanulásra, fejlődésre motiváló közösségi aktivitásnak. Összességében a Karaván egy olyan inspiráló kulturális közegként jelenik meg a gyerekek életében, amelynek eredményeként új lehetőségek nyílnak előttük, könnyebben megtalálják a saját útjukat, s amely által a társadalomban való érvényesülési esélyeik számottevően javulnak.

A rendszeresen tartott szakmai foglalkozásokat olyan művészeti projektek teszik változatossá, mint például a növendékek színházi produkciókra való felkészítése, szereplése, kisfilmek forgatása, a nyári művészeti alkotótábor.