Színészképző stúdió

Közlemény  színészképző stúdió iránt érdeklődők számára (2020.10.26.)

Tisztelt Érdeklődők!

Amíg a járványhelyzet fennáll, Budapesten és Kaposváron működő alapítványi színészképző stúdiónk korlátozottan működik. Azonban továbbra is lehet jelentkezni, lehet a színészképző stúdiónkba felvételizni.

Tekintettel a járványhelyzetre jelenleg szükségesnek látjuk kerülni a közvetlen fertőzésveszélyt jelentő csoportos rendezvényeket, beleértve a rendszeres színészmesterség foglalkozásokat is. Amíg lehetőség van rá, színházi produkciók próbáit, előadásait a megfelelő óvintézkedések és létszámlimit fenntartása mellett megpróbáljuk megtartani. A produkciókban vagy más művészeti projektekben részt vevő növendékeinket folyamatosan készítjük fel mind budapesti, mind kaposvári színészképző stúdiónkban.

A jelentkezők számára tehát egyelőre rendszeres csoportos foglalkozásokat nem tudunk ígérni, de terveink szerint a közeljövőben új növendékeink számára is fel tudunk ajánlani produkciókban való részvételi lehetőségeket és az ezzel járó egyéni és kiscsoportos felkészítő foglalkozásokat. E mellett az énekes tehetségek számára egyéni online énekórákat tudunk biztosítani.

Általános iskola felső tagozatos és nappali tagozatos középiskolás tanulók jelentkezését várjuk Budapesten és Kaposváron. A felvétel meghallgatáson dől el. A személyes meghallgatásra a jelentkezőkkel időpontot egyeztetünk. A meghallgatást otthon felvett videoanyag elkészítésével és beküldésével is lehet teljesíteni.

A meghallgatás anyaga:

  • Pár mondatos bemutatkozás.
  • Legalább egy vers vagy próza.
  • Legalább egy dal.

Elvárjuk a precíz szövegtudást, a jó felkészültséget. Ajánlott már korábban megtanult anyaggal felkészülni.

Jelentkezés: jelentkezes@karavanma.hu

06 30 867 3804

A jelentkezéskor hasznos információk: település, a jelentkező neve, kora, telefonszáma, iskolai évfolyama.

Kérdéseiket is a fenti e-mail címen várjuk.

(2020.10.26.)

JELENTKEZZ HOZZÁNK!

Kezdeményezésünk azzal a céllal jött létre, hogy olyan, színészet iránt
fogékony gyerekeket kutasson fel, és számukra alapítványi színészképző
stúdiót működtessen, akiknek egyébként képességeik kibontakoztatására
minimális esélyük lenne. A kedvezményezett korosztály: az általános iskolai felső tagozatosok és középiskolás nappali tagozatos tanulók. A stúdióba a felvétel meghallgatáson dől el. Növendékeink rendszeres szakmai foglalkozásokon vehetnek részt.

A foglalkozásokat hétköznap délutánonként tartjuk, főként a 15-18 óra közötti idősávban.
A foglalkozások helyszíne: 1092 Budapest, Ráday utca 34. fszt. 2. (utcáról nyíló bejárat).

link: KISOKOS ÉRDEKLŐDŐKNEK

2014 óta Kaposváron is működik egy csoportunk, tehát budapesti és kaposvári tizenévesek jelentkezését várjuk. Jelentkezni, érdeklődni folyamatosan lehet telefonon és emailben:

06 30 867 3804 jelentkezes@karavanma.hu

Missziónk által a két városban a nem egyenlő esélyekkel rendelkező gyermekek is hozzáférhetnek a színészképzéshez, számukra is van olyan hely, ahol inspirációt és lehetőséget kapnak a fejlődéshez. Szakmai célunk az, hogy a nálunk rendszeresen színészetet tanuló fiatalok olyan képességekre és tudásra tegyenek szert, amelyek birtokában képesek előadásokban és filmekben szerepelni, felkészülten vehetnek részt meghallgatásokon, castingokon, valamint a színművészeti szak felvételijén. Többnyire gyermek- és ifjúsági előadásokból álló repertoárunk bőséges lehetőséget ad arra, hogy kellő felkészítés mellett növendékeink is közönség elé lépjenek, s így szakmai gyakorlati tapasztalatokhoz jussanak. Színházunk számára színészutánpótlást is jelentenek a színészpályát választó fiatalok.

A szakmai képzésen túl a Karaván egy olyan hiánypótló szocializációs közeg a gyerekek és fiatalok számára, ahol rengeteg lehetőséget és inspirációt kapnak, egy kulturálisan aktív és elfogadó kortárs közösség tagjai lehetnek. Mindezt védett környezetben, hiteles pedagógusok, szakemberek és művészek vezetésével. A növendékeket tekintve heterogenitásra törekszünk társadalmi státusz szempontjából. Azt is üdvösnek gondoljuk, hogy roma és nem roma emberek sikeresen működhetnek együtt tevékenységünk során. A növendékek szocializációjában központi szerepe van a tanulásra, fejlődésre motiváló közösségi aktivitásnak. Összességében a Karaván egy olyan inspiráló kulturális közegként jelenik meg a gyerekek életében, amelynek eredményeként új lehetőségek nyílnak előttük, könnyebben megtalálják a saját útjukat, s amely által a társadalomban való érvényesülési esélyeik számottevően javulnak.

A rendszeresen tartott szakmai foglalkozásokat olyan művészeti projektek teszik változatossá, mint például a növendékek színházi produkciókra való felkészítése, szereplése, kisfilmek forgatása, a nyári művészeti alkotótábor.