Színészképző stúdió

Közlemény  színészképző stúdió iránt érdeklődők számára (2022.09.16.)

Tisztelt Érdeklődők!

Továbbra is lehet jelentkezni az alapítványi színészképző stúdióba. Budapesten és Kaposváron a színészet iránt érdelődő tizenévesek jelentkezését várjuk. Növendékeink részt vehetnek színházunk egyes produkcióiban, valamint művészeti projektekben. A produkciókban vagy más művészeti projektekben részt vevő növendékeinket folyamatosan készítjük fel mind budapesti, mind kaposvári színészképző stúdiónkban. Ez nem iskola, nem ad semmiféle hivatalos szakképesítést, de növendékeinknek segítünk felkészülni színész szak felvételijére.

Terveink szerint a közeljövőben új növendékeink számára is fel tudunk ajánlani produkciókban és előadó-művészeti projektekben való részvételi lehetőségeket és az ezzel járó egyéni és kiscsoportos felkészítő foglalkozásokat. E mellett az énekes tehetségek számára egyéni énekórákat tudunk biztosítani.

A jelentkezés menete

Kérünk, küldd el nekünk e-mailben az info@karavanma.hu címre az alábbi kérdésekre a válaszaidat. Természetesen szüleid is beadhatják a jelentkezésedet. Hamarosan válaszolunk az e-mailedre.

  • MI A NEVED?
  • HOL SZÜLETTÉL? MELYIK ÉVBEN?
  • MELYIK TELEPÜLÉSEN LAKSZ?
  • MELYIK TELEPÜLÉSEN VAN AZ ISKOLÁD? MI AZ ISKOLÁD TÍPUSA?
  • MILYEN SZAKOS VAGY TAGOZATOS VAGY? HÁNYADIK ÉVFOLYAMOS VAGY?
  • HONNAN ÉRTESÜLTÉL A KARAVÁNRÓL?
  • MI A JELENTKEZÉSED CÉLJA?

A felvétel meghallgatáson dől el. A személyes meghallgatásra a jelentkezőkkel időpontot egyeztetünk.

A meghallgatás anyaga:

  • Legalább egy vers vagy próza.
  • Legalább egy dal.

Hogy jó élmény legyen a meghallgatás, javasoljuk, hogy tőled elvárhatóan jól készülj fel. Ajánlott már korábban megtanult anyaggal készülni, nem szükséges teljesen újat tanulni.

Jelentkezés: info@karavanma.hu

JELENTKEZZ HOZZÁNK!

2014 óta Kaposváron is működik egy csoportunk, tehát budapesti és kaposvári tizenévesek jelentkezését várjuk. Jelentkezni, érdeklődni folyamatosan lehet:

06 30 867 3804 info@karavanma.hu

Missziónk által a két városban a nem egyenlő esélyekkel rendelkező gyermekek is hozzáférhetnek a színészképzéshez, számukra is van olyan hely, ahol inspirációt és lehetőséget kapnak a fejlődéshez. Szakmai célunk az, hogy a nálunk rendszeresen színészetet tanuló fiatalok olyan képességekre és tudásra tegyenek szert, amelyek birtokában képesek előadásokban és filmekben szerepelni, felkészülten vehetnek részt meghallgatásokon, castingokon, valamint a színművészeti szak felvételijén. Többnyire gyermek- és ifjúsági előadásokból álló repertoárunk bőséges lehetőséget ad arra, hogy kellő felkészítés mellett növendékeink is közönség elé lépjenek, s így szakmai gyakorlati tapasztalatokhoz jussanak. Színházunk számára színészutánpótlást is jelentenek a színészpályát választó fiatalok.

A szakmai képzésen túl a Karaván egy olyan hiánypótló szocializációs közeg a gyerekek és fiatalok számára, ahol rengeteg lehetőséget és inspirációt kapnak, egy kulturálisan aktív és elfogadó kortárs közösség tagjai lehetnek. Mindezt védett környezetben, hiteles pedagógusok, szakemberek és művészek vezetésével. A növendékeket tekintve heterogenitásra törekszünk társadalmi státusz szempontjából. Azt is üdvösnek gondoljuk, hogy roma és nem roma emberek sikeresen működhetnek együtt tevékenységünk során. A növendékek szocializációjában központi szerepe van a tanulásra, fejlődésre motiváló közösségi aktivitásnak. Összességében a Karaván egy olyan inspiráló kulturális közegként jelenik meg a gyerekek életében, amelynek eredményeként új lehetőségek nyílnak előttük, könnyebben megtalálják a saját útjukat, s amely által a társadalomban való érvényesülési esélyeik számottevően javulnak.