Szinopszis

Szinopszis

I’m online

A történet főhőse Pálma, egy gimnazista lány, aki költözés miatt elszakadt régi barátaitól, és most az új suliban igyekszik új társaságot találni, beilleszkedni. Iskolán kívül sokat van egyedül, mert az apja Németországban, az anyja pedig egy időre vidéken kapott munkát. Egy unalmas délután üzenetet kap egy ismeretlen „baráttól”, miszerint egy honlapon nyitottak róla egy topicot. Pálma először meglepődve, majd egyre nagyobb bosszúsággal követi nyomon, hogy ismeretlenek róla chatelnek. „Vicces” képeket raknak fel róla. Eleinte magára bosszús, mert úgy érzi, hülyeséget csinált. De ahogy durvulnak az újabb képekhez tartozó kommentek, egyre inkább kétségbe esik, és tehetetlenül szemléli, hogyan szórakoznak a rovására.

Nem panaszkodik senkinek, mert nagyon szégyelli a kompromittáló képeket és bántó megjegyzéseket. Az ismeretlen chatelők nem kímélik romasága miatt sem. Amikor mégis elmondja a szülőknek, hogy valakik bántják, nem kap igazi segítséget, a szülők mellébeszélnek, elbagatellizálják a problémát. Pálma aztán egy tinilány forrongásával utasít el mindent, amit a szülők javasolnak.

Emlékeiben keresgél. Hol hibázott? Kinek ártott, és kik lehetnek azok, akik zaklatják? Gyanakszik több mindenkire a suliból. De legalább van egy bizalmas barátnője, a túlsúlyos Zsanett, aki mellette áll a bajban is. Pálma is lúzernek tartotta korábban Zsanettet, és rájön, hogy mennyire igazságtalan volt. Közben sorra készülnek az új photoshopolt képek, és azonnal Zsanettet is célkeresztbe veszik a zaklatók. A rasszista és obszcén megjegyzések folytatódnak persze Pálma ellen. Ribancnak állítják be, aki mindenre kapható bárhol, bárkivel, bármikor. A lány az iskolában is légüres térbe kerül, csak néhány emberrel beszél, érzi a bőrén az ellenséges légkört. Igaz, Miki nagyon tetszik neki, de a fiú Elzával jár. Ugyanakkor Jenci, akiről az a hír járja, hogy meleg, barátkozni próbál vele. Pálma szeretné, ha elfogadná mindenki, de inkább az egyedüllétbe menekül, megpróbál elzárkózni, és nem tudomást venni a zaklatókról.

Jenci feltöri a magányát, összebarátkoznak. Pálma elmond neki mindent. Jenci azt javasolja, hogy maradjon láthatatlan: „Ha nem reagálsz, akkor egy idő után megunják, és leszállnak rólad.” De nem így történik. SMS-ben is megtalálják. Szülei rendszeres hívásai és tanácsai sem segítenek. A suliban is egyértelmű már számára, hogy az egész mögött Elza áll, aki féltékeny Mikire. Egyre többen szállnak be a zaklatásba. Jenci ugyan javasolja neki, hogy szóljon a szüleinek vagy legalább az osztályfőnöknek, de Pálma úgy gondolja, ez csak rontana a helyzeten. A fiú elmondja, hogy ő is kap gúnyolódó és fenyegető videókat a melegsége miatt, de nem foglalkozik velük.

Miki ráír Pálmára, barátkozni akar vele, ami Pálmát boldoggá teszi. Közben Jencire nagyon durván rászállnak. Egy videobejegyzésben elmondja, hogy lefogták, és leborotválták a fanszőrzetét. Jenci öngyilkos lesz, de életben marad, és kórházba kerül. Búcsúvideójából az is kiderül, hogy szerelmes Pálmába, csak nem merte elmondani. Pálma végleg kiborul, gyógyszerekkel és alkohollal kiüti magát. Nagy szerencséjére Miki rátalál, megmenti. Jenci zaklatási ügyéből közben médiahír lesz. Pálma legbizalmasabb barátnője, a lúzer Zsanett is comingoutol egy videobejegyzésben. Bevallja, hogy ő kezdeményezte a mocskolódást Pálma ellen, hogy mindenkitől elszigetelje, és ő legyen az egyetlen barátnője.