Egerek – veszprémi koprodukció (2019)

Urbán Gyula: Egerek

zenés mesejáték két részben

Új koprodukcióban az Egereket a Petőfi Színházzal közösen hoztuk létre, és mutattuk be 2019. január 27-én, a Petőfi Színház művészeivel és új közreműködőkkel.

Eddigi legsikeresebb előadásunk az Egerek című zenés mesejáték, amit 2014-ben mutattunk be a Nemzeti Színház nagyszínpadán öt színház koprodukciójában. Koprodukciós partnereink a Nemzeti Színház, a Csokonai Színház, a Békéscsabai Jókai Színház és a Jászai Mari Színház voltak. 2017. szeptemberében a kaposvári Csiky Gergely Színházzal koprodukcióban mutattuk be kaposvári színészek szereplésével a Csiky Gergely Színház színpadán, s a 2017/18-as évad egyik legnépszerűbb előadása lett Kaposváron, s Veszprémben is teltházzal megy.

Az Egerek egy Romeo és Júlia történet, amely a fehér és a szürke egércsaládok között zajlik egy sajtüzletben, pontosabban egy sajtpulton. Urbán Gyula mesejátéka (eredeti cím: Minden egér szereti a sajtot) közismert a felnőttek körében, sok szülő nosztalgiával hozza gyermekeit az előadásra. Rendkívül aktuális mondanivalót, örök igazságot fogalmaz meg a darab, amely észrevétlenül neveli a gyerekeket a békés egymás mellett élésre, az elfogadásra, a másmilyenek elfogadására is. Leginkább gyermekkorban lehet hatni az ezzel kapcsolatos attitűdökre. Hisszük, hogy egyre gyűlölködőbb és kirekesztőbb világunkban fontos hivatása van a darabnak.

SZÍNLAP

SZINOPSZIS