A színészképző stúdió 2019-ben (2. rész)

A SZÍNÉSZKÉPZŐ STÚDIÓ TAVALYI ÉVÉRE VISSZATEKINTŐ CIKKÜNK 2. RÉSZE. A FERENCVÁROSBAN ÉS KAPOSVÁRON MŰKÖDŐ ALAPÍTVÁNYI SZÍNÉSZKÉPZŐ STÚDIÓNKBAN ÉVRŐL ÉVRE SZAKMAI FOGLALKOZÁSOKAT, SZÍNHÁZI PRODUKCIÓKBAN ÉS KISFILMEKBEN VALÓ GYAKORLATSZERZÉSI LEHETŐSÉGEKET BIZTOSÍTUNK NÖVENDÉKEINKNEK. A STÚDIÓBA FOLYAMATOSAN LEHET JELENTKEZNI.

Fotó: Nyári Pál

CIKKÜNK 1. RÉSZE ITT OLVASHATÓ.

A színészképző stúdió munkájában azok a tehetséges fiatalok tudnak folyamatosan részt venni, akik Budapesten és környékén vagy Kaposváron és környékén laknak. Ez persze hátrányt jelenthet sok vidéki tehetséges fiatal számára, de még így is sokan el tudnak jutni hozzánk.

Budapesten a IX. kerületben a Ráday utca 34-ben működött a színészképző stúdió. A színházi közegben a gyerekek számos művésszel találkoztak és dolgozhattak együtt. Iskola után hetente többször is ide vezetett az útjuk. Budapesten 2019-ben összesen 30 növendék vett részt rendszeresen tehetséggondozó programunkban. A 19 lány és 11 fiú átlagéletkora 16 év, többségük középiskolás. A növendékek 30%-a ferencvárosi volt tavaly. A IX. kerületi önkormányzattal kötött közszolgáltatási szerződésünk részét képezi, hogy mindig lehetőséget biztosítunk a kerületben lakó tehetséges fiataloknak is. Hárman a fővároson kívülről jártak be, a többiek budapestiek.

Fotó: Nyári Pál

Kaposváron a munkánk helyszíne a TIT-székház próbaterme és a Kaposvári Egyetem próbaterme volt. 17 növendék vett részt rendszeresen tehetséggondozó programunkban. A 13 lány és 4 fiú átlagéletkora 16 év. A fiatalok jó közösséget alkotva rendszeresen jártak a foglalkozásokra, aktívan részt vettek minden közös projektben, többen színházi produkcióban is megmutathatták tehetségüket. Rendszeresen mindkét városban színészmesterség, valamint ének és hangképzés foglalkozásokon vehettek részt.

Fotó: Nyári Pál

A rendszeres iskolán kívüli foglalkozások mellett kisebb-nagyobb projektek és fellépések színesítették és tették tartalmasabbá a növendékek számára tehetséggondozó programunkat. Ilyenek voltak a filmes workshopok, a vizsgaelőadások létrehozása, a 371 csillag műsor létrehozása, az alkotótábor. A művészeti projektekkel külön cikkben részletesen foglalkozunk. Külön említendő, hogy tavaly 19 növendék szerepelt legalább egy színházi produkcióban.

Óraadók, kurzusvezetők a budapesti stúdióban:

  • SZÍNÉSZMESTERSÉG: Nyári Oszkár, Lovas Emília, Horváth Kristóf, Nyári Pál, Tóth Géza, Barnóczky Ákos
  • ÉNEK ÉS HANGKÉPZÉS: Bakos Bettina, Nagy Anikó, Lakatos György, Balog János

A kaposvári stúdióban:

  • SZÍNÉSZMESTERSÉG: Tóth Géza, Barnóczky Ákos
  • ÉNEK ÉS HANGKÉPZÉS: Gál Laura

Jelentős munkát végeztünk az alkotótáborban is, ahol számos művész tartott foglalkozásokat a fiataloknak. Az alkotótábori workshopvezetőket és foglalkozásvezetőket  külön cikkben soroljuk fel.

Fotó: Nyári Pál

NyP

SZÍNHÁZI TEVÉKENYSÉGÜNK 2019-BEN (1. RÉSZ)

SZÍNHÁZI TEVÉKENYSÉGÜNK 2019-BEN (2. RÉSZ)