Bemutattuk a Gyere haza, Mikkamakka! című mesejátékot

MÁJUS 21-ÉN SIKERES BEMUTATÓT TARTOTTUNK A GYERE HAZA, MIKKAMAKKA! CÍMŰ PRODUKCIÓBÓL. A LÁZÁR ERVIN MESÉIBŐL ÖSSZEÁLLÍTOTT GYERMEKELŐADÁS A KISISKOLÁS KOROSZTÁLY KEDVENC SZÍNHÁZI ELŐADÁSA LEHET.

Fotó: Simara László

Egy vezető nélküli közösség mit ér? Szétesésre, halálra van ítélve. Mert ki dönt a vitás kérdésekben szigorúan, de igazságosan és következetesen? Ki mondja meg, hogy mi a helyes és mi nem az? Ki mondja meg, hogy mit hogyan csináljunk? Ki védi meg a hordát az ellenség fenyegetéseitől?  Kell egy nagytiszteletű vezető, aki nem csak okos, de bölcs is. Kell egy vezető, akit senki nem kérdőjelez meg. Legalábbis így van ez a Négyszögletű Kerek Erdő lakóival, akik vidáman, felelőtlenül élik életüket egy elhagyatott, szeméttelepként használt városszéli ligetben.

A Gyere haza, Mikkamakka! című színházi előadásunk úgy kezdődik, hogy először otthon van Mikkamakka, az informális közösségvezető, a kisfiú, az egyetlen nem sérült lény. De aztán később nincs otthon, és pont akkor, amikor a legjobban kellene! A jószándékú, színes, de önálló életvezetésre képtelen társaság pánikba esik. Megpróbálják demokratikus eszközökkel kezelni a problémát, de próbálkozásuk anarchiához vezet. Bárcsak itthon lenne Mikkamakka! – gondolják. Sőt, mondják.

A 2015-ben bemutatott A Négyszögletű Kerek Erdő című mesejátékot újragondolva hozta létre a Karaván Színház ezt a gyermekelőadását, amely Lázár Ervin meséit fonja egységes történetté még fogyaszthatóbb, még feszesebb formában. A Karaván Színház színinövendéke, Patály Márkó játssza Mikkamakka szerepét. A produkció rendezője Tóth Géza. Az legyen meglepetés, hogy a zseniális Lázár Ervin mely meséi maradtak fenn az alkotók rostáján. Nagy szeretettel ajánljuk előadásunkat a kisiskolás korosztálynak, valamint a családoknak.

Fotó: Simara László

A premier előtt már tartottunk 6 előadást. Kettőt élőben streameltünk a gyulaji általános iskola egy-egy csoportjának. Majd két ferencvárosi iskola, a Molnár Ferenc Angol-Magyar Kéttannyelvű Általános Iskola és a Szent-Györgyi Albert Általános Iskola és Gimnázium 2-2 csoportját fogadtuk a Karaván Színházban.

Fotó: Nyári Szilvia. Grafika: Serf Egyed

A Gyere haza, Mikkamakka! című egy felvonásos, egyórás előadásunkat a Karaván Színházban lehet majd megtekinteni a következő évadban (Üllői út-Kinizsi utca sarkán, a Kinizsi utca felől kell bemenni).

SZÍNLAP, SZINOPSZIS

GALÉRIA

NyP