Banyameséket vittünk Litkére

A FELZÁRKÓZÓ TELEPÜLÉSEK PROGRAM KERETÉBEN GYERMEKPROGRAMOT VITTÜNK A NÓGRÁD MEGYEI LITKE KÖZSÉG ÓVODÁSAINAK ÉS ISKOLÁSAINAK. 2021.08.10. 10:00 – LITKE – ÓVODA.

A kormány FELZÁRKÓZÓ TELEPÜLÉSEK programja azt a célt tűzte ki, hogy az ország leghátrányosabb helyzetű települései közül 300-ban komplex településfejlesztést, a falvak élhetőbbé tételét, az ottani lakosságnak az átlagos életnívóhoz való felzárkózását segíti és valósítja meg. A programnak vannak kulturális elemei is. A Karaván Színház például gyermekelőadásokat és olyan programokat visz el ezekre a településekre, amelyek által a gyerekek játékos keretek között kipróbálhatják magukat előadó-művészeti ágakban.

2021. augusztus 10-én a Nógrád megyei Litke községre látogattunk. Mi ezen a nyáron egész jól megismertük Nógrád megyét. Litke is a szlovák határon van, még közelebb Losonchoz, mint Nógrádszakál. Természetesen gyönyörű táj és természeti környezet jellemzi a kis községet.

Az iskola udvara Litkén. Fotó: Nyári Pál

A litkei óvodában a falu összes fellelhető óvodása és kisiskolása ott ült az előadáson. Nagyon jó hangulatú előadást játszottunk, nagyon jól fogadták a gyerekek, aktívak voltak, és teljesen együtt éltek az előadással. Köszönjük a Máltai Szeretetszolgálat helyi szervezőjének és a pedagógusoknak az együttműködést.

Fotó: Kunos Zoltán

NyP