Az Ördögkatlan és a Thealter Fesztiválon léptünk fel

AUGUSZTUS 5-ÉN AZ ÖRDÖGKATLAN FESZTIVÁLON JÁTSZOTTUNK KÉT GUPPI ELŐADÁST VILLÁNYKÖVESDEN, MAJD 6-ÁN SZEGEDEN JÁTSZOTTUK A HŰVÖST A THEALTER FESZTIVÁLON. MINDKÉT FESZTIVÁLSZEREPLÉS SIKERES VOLT, A KÖZÖNSÉGNEK ÉRDEMES VOLT BEÜLNI ELŐADÁSAINKRA.

A Guppi előadások közreműködői az Ördögkatlan Fesztiválon

Vaszilij Szigarjev Guppi című darabja egy bizarr szerelmi háromszögről szól, melynek szereplői egy gyenge értelmű, ezért könnyen befolyásolható nő, az őt manipuláló férje és egy férfi, aki a nőt megpróbálja kimenteni a mérgező kapcsolatból. A produkció premier előtti előadása márciusban a Karaván Pincében volt. A produkciót Tóth Géza rendezte, a szereplők Nyári Oszkár, Nyári Szilvia és Pál András. A nyilvános bemutatóra pedig az Ördögkatlan Fesztivál keretében került sor a villánykövesdi faluházban augusztus 5-én. Két előadást játszottunk, melyek óriási sikert arattak. Köszönjük stábunk minden tagjának és a fesztivál dolgozóinak a munkáját. Boldogok vagyunk, hogy egy újabb kitűnő produkcióval bővült repertoárunk. A Guppit a Karaván Pincében tervezzük játszani rendszeresen, de bizonyára lesznek vendégjátékaink is.

A produkcióról további információk ITT TALÁLHATÓK.

Másnap a Hűvös című O. Horváth Sári darabot vittük Szegedre, ahol a Thealter Fesztivál keretében adtuk elő. A Hűvös az intézetben felnövő fiatalok életébe ad betekintést. A bántalmazó légkörben, valós remények nélkül cseperedő gyerekek helyzetére hívja fel a figyelmet előadásunk.  A Hűvöst 2020-ban a Jelen/Lét Nemzetiségi Színházi Találkozón a Nemzeti Színház Gobbi Hilda termében mutattuk be.

Fotó: Nyári Pál

Szegeden a Régi zsinagóga volt a helyszín. A MASZK minden körülményt biztosított a sikeres előadáshoz. Ezúton is köszönjük a meghívást, valamint segítőkész és színvonalas munkájukat. Jó előadást láthattak a nézők, sokan elérzékenyültek a fiatalok játékát látva. A Hűvösben is több volt és jelenlegi növendékünk szerepel. A produkciót rendezte Bereczki Csilla és Lovas Emília. Szegeden felléptek: Baranyi Csaba, Gábor Anita, Kovács Mátyás, Oláh Edmond, Patály Márkó és Tóth Kristóf, zenei közreműködő Baranyi Zoltán volt.

Fotó Nyári Pál
Fotó: Nyári Pál

A nézők többsége az előadást követő közönségtalálkozón is részt vett. A közönségtalálkozót a kritikusok online beszélgetése követte Nyári Oszkár produkciós vezetővel és Bereczki Csilla rendezővel.

Fotó: Nyári Pál
Fotó: Nyári Pál
A kritikus szekció

További információk a Hűvösről ITT TALÁLHATÓK.

NyP