Tehetségkutatás táborban, Tatán

A Karaván Művészeti Alapítvány tehetségkutató csapata Tatán tartott foglalkozásokat az „Egy mosollyal több!” nevezetű táborban. A gyerekek megismerkedhettek a Karaván tandíjmentes színészképző stúdiójában folyó munkával, és sokan kedvet is kaptak ahhoz, hogy megpróbálkozzanak a felvételivel.

2015. július 8-án a Rózsa Mónika, Roma Club Alapítvány vezetője meghívására tehetségkutató programot tartott a Karaván a tatai Esély Táborban, ahol az ország különböző részeiből érkezett mintegy 80 gyerek nyaralt az „Egy mosollyal több!” című tábori program keretében. A Karaván célja az volt, hogy felkeltse a gyerekek érdeklődését a
színészképző stúdió által kínált lehetőség iránt, valamint egy mosolygós délutánt szerezzen a gyerekeknek.

Nyári Oszkár bemutatja a gyerekeknek a Karavánt (Fotó: Nyári Pál)
Nyári Oszkár bemutatja a gyerekeknek a Karavánt (Fotó: Nyári Pál)

Nyári Oszkár mutatta be a tehetségkutató kommandó tagjait, akik aztán kisebb ízelítőt adtak tudományukból. Óriási sikert aratott Lippai Andrea és Pirók Zsófia, a FlamenCorason Táncszínház két táncosának flamenco bemutatója. Ők anya és lánya. Andrea vezeti a társulatot, pályafutása során rengeteg szakmai díjat nyert már el INFÓK RÓLA, Zsófiról pedig azt illik tudni, hogy első külföldiként szerezte diplomáját Sevillában a Conservatorio Profesional de Danza flamenco szakán INFÓK RÓLA.

Lippai Andrea és Pirók Zsófi flamenco bemutatója (Fotó: Nyári Pál)
Lippai Andrea és Pirók Zsófi flamenco bemutatója (Fotó: Nyári Pál)
Tabatabai Nejad Flóra énekel (Fotó: Nyári Pál)
Tabatabai Nejad Flóra énekel (Fotó: Nyári Pál)

A Karaván 10 éves tanítványa, Tabatabai Nejad Flóra énektehetségével kápráztatta el a hallgatóságot. Flóra az Egerek című előadásban szerepel rendszeresen a Nemzeti Színházban. Szüleivel Szegedről járnak az előadásokra és a Karaván színészmesterség foglalkozásaira. Flóra már ilyen fiatalon énekes karrierbe kezdett INFÓK RÓLA.
Erre elképesztő tehetsége és szorgalma determinálja. Ami szintén fontos, hogy szülei maximálisan mellette állnak. Tatára is nagy szeretettel jöttek, mint ahogy a karavános csapat valamennyi illusztris tagja is.

Palásti Máté, a Snétberger Központ volt tanítványa INFÓK RÓLA klasszikus gitár bemutatót tartott, mely után hamarosan 4-5 gitár is előkerült a gyerekek szobáiból.

Palásti Máté gitározik (Fotó: Nyári Pál)
Palásti Máté gitározik (Fotó: Nyári Pál)

Az ízelítő után a Mosoly tábor gyerekei választhattak, hogy milyen foglalkozáson vesznek részt. Ez volt a választék:
Színészmesterség: Tóth Géza, a kaposvári Csiky Gergely Színház színész-rendezője INFÓK RÓLA
Bohócfoglalkozás: Greifenstein János, a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány bohóca és művészeti vezetője INFÓK RÓLA
Hangképzés: Nagy Anikó musicalszínész INFÓK RÓLA
és igen, flamencózhattak is a fiúk és lányok Andreával és Zsófival.

Tóth Géza instruál (Fotó: Nyári Pál)
Tóth Géza instruál (Fotó: Nyári Pál)
Greifenstein János és az önjelölt bohóctanoncok (Fotó: Nyári Pál)
Greifenstein János és az önjelölt bohóctanoncok (Fotó: Nyári Pál)
Csoportkép (Fotó: Nyári Pál)
Csoportkép (Fotó: Nyári Pál)

Volt még egy csoport, amely egy rövidfilmet kezdett el forgatni szabadtéren, de sajnos ennek a vihar vetett véget. A gyerekek mindegyik foglalkozáson nagyon komolyan dolgoztak, többen is jelezték a foglalkozásvezetőknek, hogy érdekli őket a Karaván. A meghallgatások ősztől folytatódnak, de folyamatosan lehet jelentkezni. Budapest és Kaposvár mellett hamarosan Pécsen is indul a Karaván színészképző stúdiója.
Jelentkezni, érdeklődni itt lehet: 06 (30) 867-3804, karavanma@gmail.com

NyP