Banyamesék a Cseppkő Gyermekotthonban

GYERMEKNAP ALKALMÁBÓL NAGY ÖRÖMÜNKRE ALKALMUNK VOLT ELJÁTSZANI A BANYAMESÉKET A GYERMEKOTTHON OVISAINAK.

Régóta a gyerekeknek hozunk létre mesejátékokat, mert az a célunk, hogy élményt nyújtva megismertessük és megszerettessük a gyerekekkel a színházat. Ezt olyan produkciókkal igyekszünk elérni, mint A Négyszögletű Kerek Erdő (a Pinceszínházban játsszuk) a Banyamesék vagy a Holnemvoltfa. Mese-játékokkal. Szeretettel, humorral megszólítjuk, magunkhoz öleljük a gyermekközönséget, jelezzük, hogy fontosak, számítunk rájuk, és be is vonjuk őket a mesébe. Arra a helyre tesszük őket a játékban, ami megilleti őket. Világjobbító, problémamegoldó, jó emberekké. A gyerekek olyan élményekkel gazdagodnak előadásainkon, amelyekkel csak a színház tisztelheti meg őket. Örülünk, ha a színházból távozóban van mit mesélniük, van mit újraélni. Ha így van, akkor feltöltöttük őket élményekkel.

Közhely, hogy gyerekeknek könnyebb játszani, mint felnőtteknek. Hálásabb a közönség, egyszerűbben el lehet jutni a szívükig. De nagy felelősséggel is jár megfogni valakinek a kezét, és azt mondani: gyere be velem a világomba, tetszeni fog, vigyázok rád, bízz bennem. A művészek felelőssége, hogy ez így is legyen, mert a gyerekek elhiszik a mesét, jönnek velünk.

Május 25-ére gyermeknap alkalmából hívták meg a Banyameséket a rózsadombi Cseppkő oviba. A Cseppkő Gyermekotthon óvodájában picik a gyerekek. Vagy csak nekünk tűnt úgy, hogy még a szokottnál is kisebbek ezek az ovisok? Mindenesetre nagyon aranyosak voltak, és komolyan vették Banyamesék előadásunkat. Volt, akin látszott, hogy kicsit tart a dologtól. A bátrabbak bekapcsolódtak, kórusban bekiabáltak, és még a bábokkal is játszottak. De az óvatosabbak is megúszták baj nélkül. Köszönjük a meghívást Kövesdi Katalin óvodavezetőnek, öröm és megtiszteltetés volt a Cseppkőben játszani gyermeknap alkalmából.

Banyamesék

  • Rendezte: Tóth Géza
  • Produkciós vezető: Nyári Oszkár
  • Asszisztens, kellékes: Bozóki Anita
  • Hangosítás: Lázár Gábor
  • Fénytechnika: Lovasi Gábor
  • A Cseppkőben játszották: Deák Fruzsina, Tari Teréz, Horváth Kristóf, Nyári Pál

Fotók: Bozóki Anita

NyP