Projektnap volt Magyargécen

2023. JÚNIUS 2-ÁN A SZÉP FEKVÉSŰ MAGYARGÉCEN TARTOTTUNK PROJEKTNAPOT. JÁTSZOTTUNK HÁROM ELŐADÁST, ÉS SZÁMOS MŰHELYFOGLALKOZÁST TARTOTTUNK AZ ÁLTALÁNOS ISKOLA TANULÓINAK.

Klipforgatás – Fotó: Nyári Pál

A Karaván Színház Berki Juditnak a Magyar Máltai Szeretetszolgálat területi felelősének segítségével több nógrádi település Jelenlét Pontjával és általános iskolájával felvette a kapcsolatot. Velki Róbertné igazgatónővel együtt szerveztük meg a magyargéci Gárdonyi Géza Általános Iskolába a művészeti projektnapot június 2-ára.

Fotó: Nyári Pál

A falu óvodásainak idén már játszottuk a Banyameséket, amiről EBBEN A CIKKÜNKBEN számoltunk be. Magyargéc Nógrád szép dombjai között fekvő kis falu, amely nagy történelmi múlttal rendelkezik.

Vicces installáció – Fotó: Nyári Pál
Iskolaudvar – Fotó: Nyári Pál

Az iskolának mintegy 80 tanulója van. Szép nagy udvar tartozik az épülethez, amely azonnal elnyerte tetszésünket. A reggeli közös tánctanítást, majd a közös versírást itt tartottuk. Utána 3 előadás következett a tornaszobában és az 5-ös teremben. 9 órai kezdettel a kicsik a Banyameséket nézték meg, a nagyok a Szótagszámlálót. 10 órától, az előadásokkal részben párhuzamosan már megkezdődtek a műhelyfoglalkozások is. Volt bábkészítés, daltanítás, drámajáték. Míg a 3-4-esek tovább írták a közös verset, és meg is tanulták azt reppelni, a nagyobbak az I’m online fórumszínházi előadásában vettek részt két tanórán keresztül. Öt tanuló ujjbábokkal bábfilmet forgatott. 12 órára befejeződtek a műhelyfoglalkozások, és ismét az udvaron folytatódott a program minden tanuló részvételével. Egy kliphez vettük fel a közös dal éneklését, a közös táncot, és mindenféle játékokat, az iskolai élet jellemző szabadidős tevékenységeit. Az élményekkel teli tartalmas program végén egy közös csoportképbe álltunk össze.

Köszönjük mindenkinek, aki segített a szervezésben és a megvalósításban. Emlékezetes és értékes délelőttöt tölthettünk együtt a Gárdonyi Géza Általános Iskolában. Úgy véljük, sikerült elérnünk azt a célunkat is, hogy jó színházi előadásokat láthassanak a gyerekek, és olyan előadó-művészeti helyzetekben próbálhassák ki magukat, amelyek kizökkentik őket az iskolai hétköznapokból. Köszönjük az iskola fogadókészségét, partnerségét.

Közös versírás – Fotó Nyári Pál
Fotók: Nyári Pál

NyP

Támogatónk a