Részt vettünk a Jelen/Lét Fesztiválon

A JELEN/LÉT NEMZETISÉGI SZÍNHÁZI FESZTIVÁLT AZ UTÓBBI ÉVEKHEZ HASONLÓAN A NEMZETI SZÍNHÁZBAN RENDEZTÉK MEG 2021.09.06-12. KÖZÖTT. HÁROM PRODUKCIÓVAL (2 ÚJ) VETTÜNK RÉSZT AZ ÉV EGYIK LEGFONTOSABB SZAKMAI TALÁLKOZÓJÁN.

Szeptember 6-12- között idén is a Nemzeti Színház volt a helyszíne a magyarországi nemzetiségi színházak éves találkozójának. A Magyarországi Nemzetiségi Színházi Szövetség és a Magyarországi Szerb Színház által szervezett fesztiválra három színházi produkciót is tudtunk vinni. Ezek közül kettő bemutató volt. Köszönjük a lehetőséget a szervezőknek és a Nemzeti Színháznak, köszönjük az érdeklődést kedves nézőinknek.

Szeptember 10. péntek, 19 óra, Gobbi Hilda terem

Vaszilij Szigarjev: GUPPI

Pál András és Nyári Szilvia
Fotó: Simara László
  • komédia
  • Rendezte: Tóth Géza
  • Az egy felvonásos komédia középpontjában egy fura szerelmi háromszög van. Egy férfi megpróbálja megmenteni a nőt a bántalmazó kapcsolatból.

Szeptember 11. szombat, 11 óra, Gobbi Hilda terem

Váradi R. Szabolcs-Nyári Oszkár: KÁLO JANKÓ

Háttérben: Farkas Ramóna, Bakondi Jázmin, Fenyvesi Krisztina, előtérben: Gábor Anita
Fotó: Simara László
  • mesejáték
  • Játékmesterek: Maizác Stefánia, Szvetnyik Katalin, Nyári Oszkár
  • A Kálo Jankó a Holnemvoltfa című mesejáték első meséjét tartalmazza, melyben megismerkedünk a mese szereplőivel, és amelyben Káló Jankó teljesíti az első feladatot, megszerzi a bronz tűzszerszámot.

Szeptember 11. szombat 17 óra, Bajor Gizi szalon

Selmeczi Bea: I’M ONLINE – TANTERMI VÁLTOZAT

Balról jobbra: Farkas Ramóna, Baranyi Csaba, Bakondi Jázmin, Gábor Anita, Kós Mátyás
Fotó: Nyári Pál

  • Rendezte: Tóth Géza
  • Az I’m online című produkciónak létrehoztuk tantermi színházi változatát, amelyben a történet ugyanaz. A produkcióban kaposvári és budapesti növendékeink együtt szerepelnek színészekkel.

A produkciókról bővebb információkat találsz, ha az adott produkció címére kattintasz.

FRISSÍTÉS!

A közszolgálati televízió P’amende című műsorának 2021. október 8-ai adása a 2021-es Jelen/Lét Fesztiválról, fókuszban a Karaván Színházzal, a Romano Teatróval és a Cinka Panna Cigány Színházzal, előadásrészletekkel ITT NEM TEKINTHETŐ MEG.

NyP