Karaván Színház alkotótábor 2019

TÁMOGATÓINKNAK KÖSZÖNHETŐEN 2019-BEN IS TUDTUNK MŰVÉSZETI ALKOTÓTÁBORT TARTANI. TEHETSÉGES BUDAPESTI ÉS KAPOSVÁRI NÖVENDÉKEINK EGY HÉTEN ÁT INTENZÍV SZAKMAI MŰHELYMUNKA RÉSZESEI VOLTAK KIVÁLÓ MŰVÉSZEK VEZETÉSÉVEL.

Fotó: Nyári Pál

Tehetséggondozó programunk részeként 2019 nyarán egy hétre szakmai alkotótáborba vonultunk növendékeink és meghívott művésztanárok társaságában.  A helyszín ismét a Fővárosi Roma Oktatási és Kulturális Központ üdülője volt Fonyódon.

A 30 résztvevő tanítványból négy csoportot alakítottunk ki. A hétfős csoportok rotációs rendszerben foglalkozhattak a színészmesterség különböző ágaival. Kézzelfogható eredményként 12 színpadi etűd és 9 kisfilm készült. Minden reggel beosztottuk, hogy melyik csoport melyik művésztanárral fog dolgozni aznap, majd kisorsoltunk egy idézetet, amely a nap mottója lett.

Motiváltság és szorgos műhelymunka-hangulat jellemezte az alkotótábort. Jelentős az az érték, amit ez az alkotómunka jelentett a növendékek számára a szakmai fejlődés, a közösségépítés, a közös munka, az együttműködési morál szempontjából. A színinövendékekben lévő potenciált (tehetséget, képességeket, önbizalmat) is jó hatásfokkal hoztuk felszínre. A szakmai alkotótáborban a fiatalok elmélyülten foglalkozhattak a különféle színházi műfajokkal és módszerekkel az alkotófolyamatok során.

Fotó: Simara László

Az elkészült anyagok megtekinthetők a Karaván Színház YouTube-csatornáján ( https://www.youtube.com/user/KaravanSzinhaz/videos) , a projekt galériája honlapunkon ( http://karavanma.hu/alkototabor-2019-kepek/ ), valamint Facebook-oldalunkon látható.

Workshopvezető tanárok és közreműködők voltak:

  • Színház: BERECZKI CSILLA, FEHÉR BALÁZS BENŐ, HORVÁTH KRISTÓF, KERESZTES TAMÁS, PÁL ANDRÁS, RAJKAI ZOLTÁN, SIPOS VERA, SOÓS ATTILA, TÓTH GÉZA
  • Film: BÁNOVITS OTTÓ, BARNÓCZKY ÁKOS, DÖMÖTÖR TAMÁS, NYÁRI PÁL, TÖRÖK FERENC, UJJ MÉSZÁROS KÁROLY, VÉGH ZSOLT
  • Vendégművészek: GÁBOR ANITA, LOVAS EMÍLIA, SOMOGYI ZOLTÁN, VADÁSZ GÁBOR
  • Zenei közreműködők: BÁRÁNY TAMÁS, BARANYI ZOLTÁN, BECK ZOLTÁN (30Y), BERKI GYÖRGY, BERKI TAMÁS, DARVAS KRISTÓF, HORVÁTH ZOLTÁN (KANIZSA CSILLAGAI), KATHY HORVÁTH LAJOS, KARAVAN FAMILIA, OLÁH EDMOND, OLÁH JÓZSEF (PARNO GRASZT), ORSÓS SÁNDOR ERIK, PETZ BÁLINT, ROMANO GLASZO
  • Operatőrök: BABOS TAMÁS, CSEPELI ESZTER, SIMARA LÁSZLÓ, SZANDTNER DÁNIEL
  • Hang- és fényechnikusok, vágók: BERTA NINETT, BOROVICS TAMÁS, DÉNES ATTILA, PAPP LÁSZLÓ, SZABÓ CSABA

NyP