Intenzív kurzus és tanévzáró 2016

JÚNIUSBAN SOK ESEMÉNYBEN VOLT RÉSZÜK A KARAVÁN NÖVENDÉKEINEK. BEMUTATTUK AZ I’M ONLINE CÍMŰ IFJÚSÁGI ELŐADÁST, ÉS EGYHETES NYÁRI WORKSHOPOT TARTOTTUNK FONYÓDON. A KETTŐ KÖZÖTT PEDIG MÉG ELFÉRT EGY INTENZÍV KURZUS.

Az egyik leghatékonyabb képzési forma, amikor sokat tudunk együtt lenni, és a növendékek több napon át intenzíven dolgozhatnak egy művészeti projekten. Ilyen volt néhány növendékünk számára az I’m online című előadás létrehozása. A bemutató utáni napon kezdődött a nagyobb növendékek számára a stúdió négy napos intenzív kurzusa, mely egyben a fonyódi nyári workshopra való felkészítés is volt. Egy remek csapattal dolgozhattak a felkért óraadók négy napon át reggeltől késő délutánig. A foglalkozásokat tartották: Nyári Oszkár, Gaál Ildikó, Várady Mária, Farkas Zsolt, Lakatos György és Lippai Andrea.

Ezt a négy napot főleg a tánc- és ének terén való fejlődésnek szenteltük, de színészmesterség és beszdétechnika foglalkozásokat is tartottunk. A cél az intenzív és eredményes szakmai együttlét volt. A roma dalokat, táncokat Farkas Zsolt és Lakatos György tanította növendékeinknek. A Budaörsi Tanoda néhány tehetséges növendékével kiegészült Romano Glaszo együttes is majdnem minden napon velünk volt. A mi növendékeink is megcsillantották énekes tehetségüket. A dalokat cigány nyelven tanulták meg. A legnagyobb újdonság talán a cigány tánc volt növendékeinknek. A roma ének és tánc annyira magával ragadta őket, hogy még a nyári workshopon is ez a hangulat volt a jellemző.

A cigány táncon kívül a Lippai Andrea flamencoművész által magasz szinten képviselt flamenco műfajjal is megismerkedhettek a gyerekek. Nyári Oszkár vezetésével a négy nap alatt összeállítottunk velük az évzáróra színészmesterség, beszédtechnika, flamenco tánc, cigány tánc és ének prezentációt.

Az évzáróra meghívtunk minden növendéket és szülőt, az intenzív kurzus résztvevői pedig bemutatták a kis produkciókat. Az év során kiemelkedő teljesítményt nyújtó növendékeket könyvvel jutalmaztuk ezen a napon (június 19.)

Az intenzív kurzus legfőbb értéke az volt, hogy a tartalmas együttlét során még jobb lett a közösség, miközben a gyerekek új dalokat, táncokat, stílusokat és kultúrákat ismertek meg. A növendékek megismerkedtek azzal az intenzív munkamódszerrel is, ami a június 23-án kezdődő egyhetes nyári művészeti workshopon várt rájuk.

Miközben a budapesti növendékek az I’m online előadás létrehozásán dolgoztak, majd részt vettek az intenzív szakmai kurzuson, a kaposvári növendékek sikeres évé végi prezentációt tartottak a Csiky Gergely Színházban. Tóth Géza szakmai vezetésével Lázár Ervin: A Négyszögletű Kerek Erdő című meséjének néhány jelenetével készültek a félév során, amit sikerrel be is mutattak június 12-én.

Úgy érezzük, hogy eredményes évet zártunk a színészképző stúdióban, bár ekkor még hátravolt a legintenzívebb program, a nyári művészeti workshop. ÍRÁSUNK ERRŐL ITT OLVASHATÓ

A program támogatói: Emberi Erőforrások Minisztériuma, Nemzeti Kulturális Alap, Ferencvárosi Önkormányzat

Farkas Zsolt tanítja növendékeinket cigány táncra Fotó: Nyári Pál
Farkas Zsolt tanítja növendékeinket cigány táncra
Fotó: Nyári Pál
Daltanulás a Romano Glaszoval Fotó: Nyári Pál
Daltanulás a Romano Glaszoval
Fotó: Nyári Pál
Lippai Andrea flamenco foglalkozása Fotó: Nyári Pál
Lippai Andrea flamenco foglalkozása
Fotó: Nyári Pál
Színészmesterség Gaál Ildikóval és Nyári Oszkárral Fotó: Nyári Pál
Színészmesterség Gaál Ildikóval és Nyári Oszkárral
Fotó: Nyári Pál
Az intenzív kurzus résztvevői Fotó: Nyári Pál
Az intenzív kurzus résztvevői
Fotó: Nyári Pál
Flamenco prezentáció Fotó: Nyári Pál
Flamenco prezentáció
Fotó: Nyári Pál
Színészmesterség prezentáció Fotó: Nyári Pál
Színészmesterség prezentáció
Fotó: Nyári Pál
Cigány tánc prezentáció Fotó: Nyári Pál
Cigány tánc prezentáció
Fotó: Nyári Pál
Beszédtechnika prezentáció Fotó: Nyári Pál
Beszédtechnika prezentáció
Fotó: Nyári Pál
Az alapítvány vezetője, Nyári Oszkár értékeli a tanévet Fotó: Nyári Pál
Az alapítvány vezetője, Nyári Oszkár értékeli a tanévet
Fotó: Nyári Pál
Szülők, hozzátartozók az évzárón Fotó: Nyári Pál
Szülők, hozzátartozók az évzárón
Fotó: Nyári Pál
A Karaván-Csiky stúdiósok plakátja a prezentációhoz
A Karaván-Csiky stúdiósok plakátja a prezentációhoz

Támogatók:

dl181

Ferencváros logó

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NyP