Tandíjmentes színészképző stúdió három városban

A Karaván Művészeti Alapítvány a színészetben tehetséget mutató, motivált, szorgalmas, 10-18 év közötti gyerekeket vár budapesti, pécsi és kaposvári tandíjmentes színészképző stúdiójába. A program támogatója az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

Színészek és növendékek A Négyszögletű Kerek Erdő című mesejátékban
Színészek Karaván-növendékekkel játszanak együtt A Négyszögletű Kerek Erdő című mesejátékban (Fotó: Somfay Sándor)

A színház mellett alapítványunk fő tevékenysége a tandíjmentes színészképző stúdió működtetése. Ez elsősorban olyan roma és nem roma gyerekek számára jött létre, akik tehetségesek és motiváltak, de hátrányos helyzetben vannak, például szegény családban élnek, érvényesülésüket sok, rajtuk kívül álló tényező ellehetetlenítené. Nekik kínál jó lehetőséget a Karaván már három városban.

Budapesten 2000 óta működik színészképző stúdiónk. 2014-ben a kaposvári Csiky Gergely Színházban is elindult, a Pécsi Nemzeti Színházban pedig ezekben a hetekben indul. Ez iskolán kívüli elfoglaltságot takar, melynek keretében tandíjmentesen színészetet lehet tanulni. Mindhárom helyszínre lehet jelentkezni. A stúdióba való felvétel meghallgatáson dől el. Növendékeink inspiráló közösségben hasznosan töltik szabad idejüket, sok érdekes kulturális projektben kipróbálhatják magukat, szorgalmuk, tehetségük alapján előadásokban szerezhetnek gyakorlatot, felkészítést nyújtunk nekik a Film- és Színházművészeti Egyetem felvételijére. Igyekszünk őket a színházi és filmes pályán fejleszteni, helyzetbe hozni.

A helyszíneink: Budapesten a IX. Ráday utca 34., Kaposváron és Pécsen pedig az említett színházak.
Érdeklődni, jelentkezni folyamatosan lehet mindhárom helyszínre az alábbi elérhetőségeken:
karavanma@gmail.com, 06 30 867 3804, 06 1 611 0742

A jelentkezőkkel egyeztetjük a meghallgatás időpontját. A meghallgatásra kell készülni is: legalább egy verssel vagy prózával és egy dallal – műfaji, stílusbeli, tartalmi, terjedelmi megkötés nélkül.
VÁRJUK A TEHETSÉGES ÁLTALÁNOS ÉS KÖZÉPISKOLÁSOKAT.

NyP

LETÖLTHETŐ ADATLAP JELENTKEZÉSHEZ 2016