Prah volt Kálozon

A BUDAPESTI KARAVÁN SZÍNHÁZ A DÉRYNÉ PROGRAM KERETÉBEN RENDSZERESEN VISZI SPIRÓ GYÖRGY PRAH CÍMŰ EGYFELVONÁSOSÁT VIDÉKI KISVÁROSOK, FALVAK JÁTSZÓHELYEIRE. FEBRUÁR 17-ÉN A FEJÉR MEGYEI KÁLOZ KÖZSÉGBEN LÉPTÜNK FEL NAGY SIKERREL.

Színházunknak a Déryné Program keretében lehetősége van színvonalas előadásokat vinni olyan községekbe és kisvárosokba, ahol nincs színház. E lehetőségnek köszönhetően a lakosoknak nem kell a legközelebbi nagyobb városig elutazni ahhoz, hogy minőségi színházi élményhez jussanak. A programban jelenleg Spiró György PRAH című komédiájával veszünk részt. A Tóth Géza által rendezett produkció egy házaspárról szól, akiknek telitalálatuk van a lottón. A darabbeli házaspárt egy valósi színművész házaspár játssza. Nyári Szilvia és Nyári Oszkár, a kaposvári Csiky Gergely Színház művészei varázsolnak színházat az ország azon településeire, amelyek megtisztelnek minket azzal, hogy a Déryné Program keretében meghívják produkciónkat. A programnak köszönhetően a nézők jelképes összegért élvezhetik a minőségi előadást.

Legutóbb a mezőföldi KÁLOZON volt alkalmunk fellépni. A kis község faluházában megtartott előadásra megtelt a nézőtér. A faluház színpadán egy látványos díszlet várta a káloziakat, s az érdekes jelmezek és a két művész által előadott groteszk darab jófajta színházi élményt nyújtott nézőinknek. A művészeknek is mindig örömteli elnyerni a színházba ritkábban eljutó közönség elismerő tapsát. Köszönjük a lehetőséget mind a Déryné Programnak, mind a fogadó intézmény szervezőinek.

NyP