Banyamesék Budaörsön

A BUDAÖRSI EMBERI HANG FESZTIVÁLON LÉPTÜNK FEL A BANYAMESÉKKEL. A BLEYER JAKAB ÁLTALÁNOS ISKOLA GYÓGYPEDAGÓGIAI TAGOZATÁN CSODÁLATOS ÉLMÉNYBEN VOLT RÉSZÜNK.

Gyerekek gyülekeznek az előadásra – Fotó: Nyári Pál

2023. június 5-11. között a Budaörsi Tanoda már negyedik alkalommal tartja meg EMBERI HANG FESZTIVÁLJÁT. A rendezvény zenei programokat kínál a látogatóknak. Olyan cigány és nem cigány fellépők szórakoztatják a budaörsieket, mint Szomora Zsolt hegedűművész, a Khamoro együttes, a Karavan Familia, a Romano Glaszo, Müller Péter Sziámi és a Romano Drom, valamint fellép a Budaörsi Nyitott Kórus is.

Színházunkhoz az a felkérés érkezett a fesztivált szervező Lakatos Györgytől, hogy játsszuk le egy iskolában a Banyameséket. Ennek eleget téve június 6-án délelőtt a Bleyer Jakab Német Nemzetiségi Általános Iskola Gyógypedagógiai Tagozatában tanuló gyerekekhez látogattunk el. Úgy sejtem, sok családi és egyéb tragédián, nehézségen mentek már keresztül ezek a gyerekek. De látszott, hogy a velük foglalkozó pedagógusok nagy szeretettel veszik őket körül. Amikor a 40-45 főnyi közönségünk beült az iskola aulájába, látszott a gyerekek többségén, hogy önbizalomhiányuk van, hogy szoronganak attól, hogy nem tudják, mire számítsanak. Néhányuk kezét fogta egy-egy pedagógus, hogy biztonságban érezzék magukat. Volt tanuló, aki nem is mert ránk nézni. Kollégáimmal nagy türelemmel, óvatossággal és szeretettel adtuk elő a mesejátékot, jól megnevettettük, aktivizáltuk a gyerekeket, a vége nagy közös táncba torkollott. Ekkor már a legfélénkebbek és velünk nevettek és táncoltak. Azt hiszem, ez egy nagyon emlékezetes Banyamesék előadás lesz számunkra, mert azt éreztük, hogy adni tudtunk ezeknek a gyerekeknek és tanáraiknak. Adtunk szeretetet, kedvességet, önbizalmat, önfeledtséget, érdekességet, vidámságot és közösségi élményt. Ők mosollyal, szeretettel hálálták meg. Talán nagy szavak, de így volt, nagyon jó energiákat hoztunk létre közösen.

NyP

Fotogaléria: Lakatos György fotói – Adott képre egy bal klikk: külön megnyitja. Még egy bal klikk: nagyobb méret. Visszalépkedés a galériához: böngésző vissza gombjával.