Lakócsán, Zalakomárban és Pusztakovácsiban játszottunk

A FELZÁRKÓZÓ TELEPÜLÉSEK PROGRAM KERETÉBEN OKTÓBERBEN HÁROM KIS FALUBA VITTÜNK ELŐADÁSOKAT SOMOGY ÉS ZALA MEGYÉBE.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Felzárkózó Települések Programjában színházunk is részt vesz. Ez úgy történik, hogy előadásokat és más művészeti és kulturális programokat viszünk az ország legszegényebb településeibe. Elsősorban oktatási-nevelési intézmények meghívásának szoktunk eleget tenni. Legutóbb a Somogy megyei Lakócsán és Pusztakovácsiban és a Zala megyei Zalakomárban jártunk.

Lakócsa Somogy, Baranya és Horvátország találkozásánál van.

2022. október 6-án a Somogy megyei Lakócsán a Magyar Ökomenikus Segélyszervezetnél tartott rendezvényen művészeink Weöres Sándor költő megzenésített verseiből összeállított zenés gyermekműsort adtak elő 40 óvodás és kisiskolás gyermeknek. A verses műsor címe: Csirribirri volt. A művészek a műsor során meg is mozgatták a gyerekeket ritmusjátékokkal. A verses-zenés műsor nagyon tetszett a gyerekeknek.

Csirribirri Lakócsán

Október 28-án Zalakomárban majd Pusztakovácsiban léptünk fel.

Zalakomártól 51 km-re van Pusztakovácsi
A zalakomári óvoda aulája

Mivel a két település nincs messze egymástól, ezen a napon két helyszínre is eljutottunk, és vittünk előadást. Reggel a Zala megyei Zalakomár Magyar Máltai Szeretetszolgálat által fenntartott ÓVODÁJÁBAN szeretettel fogadta társulatunkat Varga Zoltánné óvodavezető. Az óvodát nem régen újították fel. Magyar óvodától szokatlanul jól néz ki ez az óvoda, gyönyörű, füves udvarral, szuper játszótérrel. Banyamesék című bábos-zenés színházi előadásunkra az óvoda aulájában került sor.

Nagy sikerrel lezajlott a Banyamesék előadás.

A zalakomári óvoda udvara

Ez után tovább indultunk a Somogy megyei Pusztakovácsiba, amelynek PIPITÉR ÓVODÁJÁBAN is hasonló programot valósítottunk meg: daltanítást követően előadtuk a Banyamesék című interaktív színházi előadást. Az előadás helyszíne az óvoda szép tornaterme volt. Ez az épület egészen új. Nem olyan szép talán, mint a máltais zalakomári, de látszik az épület minden részletén, hogy a funkcionalitás volt a fő szempont. Letisztult, egyszerű, világos. A gyerekeknek Zalakomárban és Pusztakovácsiban is nagyon tetszett a mesejáték. A színészek több ponton be is vonták őket, aminek láthatóan nagyon örültek az óvodások.

Baranyi Zoltán hegedűművész dalt tanít a gyerekeknek

Az előadások előtt Baranyi Zoltán hegedűművész dalt tanított a gyerekeknek. A megtanult kis dalt is énekelték, tapsolták az előadás végén. Jó érzések keletkeztek az előadás során. Úgy gondoljuk, hogy mindkét helyszínen remek színházi élményben részesültek a gyerekek.

Pusztakovácsi Banyamesék
Zalakomári Banyamesék

NyP