Rimócon játszottunk Banyameséket

2021. AUGUSZTUS 27-ÉN BANYAMESÉK ELŐADÁST JÁTSZOTTUNK A NÓGRÁD MEGYEI RIMÓCON A FELZÁRKÓZÓ TELEPÜLÉSEK PROGRAM KERETÉBEN.

A FELZÁRKÓZÓ TELEPÜLÉSEK program az ország talán legrosszabb helyzetű felzárkóztatását valósítja meg. A komplex programnak kulturális oldala is van. Színházunk az adott településeken élő gyerekeknek tud olyan színházi előadásokat és programokat vinni, amelyek által a gyerekek játékos keretek között ismerkedhetnek meg és kedvelhetik meg a színházat. A nyár folyamán többnyire Észak-Magyarország felé vettük az irányt, ahol a gyerekek, szülők és pedagógusok mindig szívesen fogadták Banyamesék című előadásunkat. Legutóbb augusztus 27-én ismét Nógrád megyébe utaztunk, és Rimócon léptünk fel.

Rimóc a palócvidék központjában, Szécsény mellett fekszik a Cserhát-hegység északi nyúlványai alatt. A gyönyörű környezetben fekvő kis zsákfalu ezer éves történelméről és nevezetességeiről a RIMÓC.HU-N lehet olvasni.

A Manga János Közösségi Házban léptünk fel, ahol kitűnő körülmények és profi szervezés fogadott minket. Külön köszönjük Rácz Csabának, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat helyi munkatársának munkáját. Minden feltétel adott volt egy jó előadáshoz. Közönségünk óvodásokból és iskolásokból állt. A gyerekek örömmel vonódtak be a játékba, s biztosak vagyunk abban, hogy maradéktalanul jó élményben volt részük. Örültünk, hogy eljátszhattuk nekik a Banyameséket.

NyP