Nézz színházat élőben biztonságosan!

A JÁRVÁNYHELYZET ÉS A HATÓSÁGI INTÉZKEDÉSEK MIATT JÓCSKÁN BESZŰKÜLT ÉLETTÉRBEN NEM NAGYON VAN LEHETŐSÉG KÖZÖSSÉGI TEVÉKENYSÉGEKRE. SZÍNHÁZBA, MOZIBA SE LEHET MENNI. JÓ HÍR, HOGY LEHET SZÍNHÁZAT NÉZNI ÉLŐBEN, TELJESEN BIZTONSÁGOSAN IS. A KARAVÁN SZÍNHÁZNAK VAN ONLINE ELŐADÁS-KÍNÁLATA MINDEN KOROSZTÁLY SZÁMÁRA.

Banyamesék technikai beállás
Fotó: Nyári Pál
Fotó: Nyári Pál

A tavalyi év a koronavírus miatt katasztrofális volt a színházak számára is. Az év nagy részében nem játszhattunk előadást, próbálni is csak egészségügyi óvintézkedések mellett lehetett. Ősszel szerencsésen bemutattunk két új produkciót, és néhány előadást is játszottunk. Novemberben áttértünk gyermek-előadások streamelésére. A gyerekeknek egy mesejátékkal kedveskedtünk, amit az interaktív közvetítésnek köszönhetően igyekeztük személyessé tenni. A Banyamesék című mesejáték interaktív játszása megerősített minket véleményünkben: fontos, hogy a színházzal élményt, örömöt és szeretetet közvetítsünk a gyerekek felé. A játékkal, mókázással mosolyt csaltunk a gyerekek arcára, akik biztonságos környezetükben maradva tudtak előadást nézni. TV-készüléken, élőben, interaktívan.

I’m online próbakép
Fotó: Nyári Pál

Belépve a 2021-es évbe a járványhelyzet változatlan, ezért ott folytatjuk, ahol tavaly abbahagytuk. Vannak játszható, streamelhető produkcióink minden korosztály számára, ráadásul az előadások egy részét ingyen vagy kedvezményes áron lehet megtekinteni, íme:

  • Banyamesék
    • Produkciónkról sokat írtunk az utóbbi hónapokban. A gyermekelőadást 2021-ben is műsoron tartjuk. Rendezte: Tóth Géza.
    • Szeretnénk, hátrányos helyzetű települések óvodáinak, iskoláinak, valamint gyermekotthonoknak felajánlani a humoros, interaktív mesejátékot. Az első 20 ilyen intézmény számára térítésmentesen játsszuk előadásunkat. Jelentkezni: info@karavanma.hu. +36 70 324 1428.
I’m online próbakép
Fotó: Nyári Pál
  • I’m online
    • Egy 16 éves középiskolás lány, Pálma azzal szembesül, hogy ismeretlenek zaklatják a neten, de a suliban sem alakulnak jól a dolgai. Az internetes és iskolai zaklatás a témája az ifjúsági produkciónak, amely 2016 óta folyamatosan ad lehetőséget ifjú tanítványaink színpadi bemutatkozására. Rendezte: Tóth Géza. http://karavanma.hu/eloadasaink/im-online/
    • Új szereplőkkel januárban újítottuk fel a produkciót. Főleg iskolai csoportoknak ajánljuk, de mivel mindenki érintett a témában, 13 éven felül mindenkinek. Várjuk egyelőre az általános iskolák 7-8. osztályainak jelentkezését, majd a középiskolás osztályok érdeklődését is. A vevővel történt egyeztetés alapján tűzünk ki előadás-időpontokat. Csoportoknak kedvezményes áron játszunk. További információkért keressék Pónya Ildikót: info@karavanma.hu. +36 70 324 1428.
Hűvös
Fotó: Nyári Pál
  • Hűvös
    • A társadalmi problémákra érzékenyebb, 16 éven felüli nézőknek ajánljuk O. Horváth Sári darabját, amely a gyermekotthonok lélekpusztító, bántalmazó közegébe ad betekintést. A produkciót 2020-ban mutattuk be. A kitűnő, élőzenés előadásban csupa tehetséges fiatal roma színészt és tanítványt láthat a közönség. Rendezte: Bereczki Csilla és Boda-Novy Emília. http://karavanma.hu/huvos-2020/
    • Az előadásokat élőben fogjuk közvetíteni, bizonyos előadásokat ingyen meg lehet majd tekinteni. Érdeklődni:: info@karavanma.hu. +36 70 324 1428.
Prah
Fotó: Memlaur Imre
  • Prah
    • Spiró György darabjában egy házaspárnak ötöse lett a lottón. Mit tesznek? Szereplők: Nyári Oszkár és Nyári Szilvia. Rendezte Tóth Géza. http://karavanma.hu/eloadasaink/prah/
    • Az előadás műsoron volt többek között a Csiky Gergely Színházban, a Pinceszínházban és a Hatszín Teátrumban. Hamarosan megtekinthető lesz online is.
  • Guppi
    • Vaszilij Szigarjev darabjának is a tévútra jutott házastársi kapcsolat áll a középpontjában. Rendező: Tóth Géza
    • A darab próbái elkezdődtek. Az online bemutatót március végére tervezzük. Szereplők: Nyári Oszkár, Nyári Szilvia, Pál András. Rendező: Tóth Géza.

A közeljövőben ezeket a produkciókat tervezzük játszani, de a hamarosan bemutatandó Guppi mellett további premiereket is tervezünk 2021-ben. Reméljük, hogy sok örömöt, jó szórakozást tudunk szerezni nézőinknek interaktív előadásainkkal, online közvetítéseinkkel. Kövessék tevékenységünket a Facebookon és honlapunkon.

I’m online próba
Fotó: Nyári Pál

NE MONDJ LE A SZÍNHÁZBA JÁRÁSRÓL!

NÉZZ ÉLŐ SZÍNHÁZI KÖZVETÍTÉST BIZTONSÁGOSAN!

NyP