Visszatekintés 2019-re: művészeti alkotótábor

A TAVALYI ÉV EREDMÉNYEIT FELELEVENÍTŐ CIKKEINK SORÁBAN MOST A MŰVÉSZETI ALKOTÓTÁBORRA TEKINTÜNK VISSZA.

Fotó: Simara László

Tehetséggondozó programunk egyik legfontosabb eseménye volt a művészeti alkotótábor. 2019 júliusában szakmai alkotótáborba vonultunk, ahol a színészettel foglalkozó fiatalok egy hetet töltöttek el intenzív műhelymunkával.  A helyszín a Fővárosi Roma Oktatási és Kulturális Központ üdülője volt Fonyódon.

A résztvevők a színészmesterség különböző ágaival és módszereivel foglalkozhattak. Minden szakmai nap reggelén kisorsoltunk egy elgondolkodtató idézetet, amely az aznapi alkotómunka mottója lett. A csoportok félrevonultak, és egész nap dolgoztak művésztanáraik irányításával. A napi munka eredményét a csoportok az esti prezentáción mutatták be egymásnak. Naponta két vagy három színpadi etűd és két kisfilm készült ezen a módon.

Minden nap voltak énekes, illetve táncszínházi etűdök is, vagyis a fiatalok párhuzamosan a színészmesterséget, a táncot és színpadi mozgást, valamint az éneket is gyakorolhatták.

Mozgásszínházi csoport megbeszélése
Fotó: Nyári Pál
Fotó: Nyári Pál

A rengeteg munka eredményeként kitűnő alkotások születtek. 12 színpadi etűdöt és 8 kisfilmet készítettünk a növendékek szereplésével. Ezek többsége megtekinthető a Karaván Színház YOUTUBE-CSATORNÁJÁN    https://www.youtube.com/user/KaravanSzinhaz/videos  . Az alkotótáborban végzett munka során rengeteg emberi, szakmai muníciót kaptak a résztvevők. A növendékek kitűnő művészekkel és szakemberekkel megismerkedve és dolgozva kipróbálhatták magukat különböző előadó-művészeti stílusokban, műfajokban, és megmutathatták tehetségüket. A műhelyunkával eltöltött egy hét inspiráló volt, és egész éven át kitartó szakmai muníciót adott növendékeinknek. Az alkotótábort Nyári Oszkár vezette. Workshopvezető tanárok és közreműködő művészek voltak:

  • Színház
    • BERECZKI CSILLA, FEHÉR BALÁZS BENŐ, HORVÁTH KRISTÓF, KERESZTES TAMÁS, PÁL ANDRÁS, RAJKAI ZOLTÁN, SIPOS VERA, SOÓS ATTILA, TÓTH GÉZA
  • Film
    • BÁNOVITS OTTÓ, BARNÓCZKY ÁKOS, DÖMÖTÖR TAMÁS, NYÁRI PÁL, TÖRÖK FERENC, UJJ MÉSZÁROS KÁROLY, VÉGH ZSOLT
  • Zenei közreműködők:
    • BÁRÁNY TAMÁS, BARANYI ZOLTÁN, BECK ZOLTÁN (30Y), BERKI GYÖRGY, BERKI TAMÁS, DARVAS KRISTÓF, HORVÁTH ZOLTÁN (KANIZSA CSILLAGAI), KATHY HORVÁTH LAJOS, KARAVAN FAMILIA, OLÁH EDMOND, OLÁH JÓZSEF (PARNO GRASZT), ORSÓS SÁNDOR ERIK, PETZ BÁLINT, ROMANO GLASZO
  • Operatőrök
    • BABOS TAMÁS, CSEPELI ESZTER, SIMARA LÁSZLÓ, SZANDTNER DÁNIEL
  • Hang- és fénytechnikusok, vágók
    • BERTA NINETT, BOROVICS TAMÁS, DÉNES ATTILA, PAPP LÁSZLÓ, SZABÓ CSABA

FOTÓGALÉRIA

NyP