A Karaván kiváló tehetséggondozó szervezet díjat nyert

A KARAVÁN SZÍNHÁZ ÉS MŰVÉSZETI ALAPÍTVÁNY BONIS BONA – KIVÁLÓ TEHETSÉGGONDOZÓ SZERVEZET DÍJAT KAPOTT.

A „Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért” díj elnyerésére a tehetséggondozásban kiemelkedő munkát végző magyarországi és határon túli magyar vagy magyarországi nemzetiségi köznevelési intézményben dolgozó pedagógusok, gyógypedagógusok, szakoktatók, felsőoktatásban dolgozó oktatók, civil szervezetek tehetségsegítői és a tehetséggondozás területén működő szervezetek jelölhetők, akik oktatják, nevelik, segítik a gyermekeket, tanulókat, fiatal tehetségeket.

A Karaván Színház és Művészeti Alapítvány Nyári Oszkár színművész vezetésével 2000-ben alakult Budapesten azzal a céllal, hogy alapítványi színészképző stúdiót
működtessen. 2014-ben beindítottuk a stúdiót Kaposváron is.

Évről évre mintegy 4-500 szakmai órát nyújtunk növendékeinknek. E mellett az iskolán kívüli kulturális aktivitás számos lehetőségét biztosítjuk, így a növendékek egy jó kortárs közösség tagjaiként értelmesen töltik szabadidejüket. 2000 óta sokszor vehettek részt hazai és külföldi szakmai projektekben. 2017-ben 28 növendékünk szerezhetett színpadi rutint valamelyik színházi előadásunkban. Hozzásegítjük őket filmekben való szereplési lehetőségekhez és sok egyéb olyan lehetőséghez, amely hozzájárul szakmai fejlődésükhöz. Tehetségkutató és tehetséggondozó tevékenységünk során cigány vagy más hátrányos helyzetű családból származó motivált és tehetséges tizenévesek számára kivételes lehetőségeket nyújtunk.

Nem célunk, hogy minden növendék a színész pályát válassza. Sokkal fontosabb számunkra, hogy az inspiráló kulturális közegnek köszönhetően a gyerekek felvérteződjenek azokkal a tulajdonságokkal, amelyek birtokában érvényesülési esélyeik hosszabb távon nagy mértékben javulnak. Volt növendékeink szinte kivétel nélkül leérettségiztek, nagy többségük főiskolára, egyetemre ment.

NyP