Spiró: Prah című egy felvonásos komédiája a Pinceszínházban

2017-BEN BUDAPESTEN IS MEGTEKINTHETŐ LESZ A KAPOSVÁRON SZEPTEMBER ÓTA NAGY SIKERREL MŰSORON LÉVŐ SPIRÓ-DARAB, A PRAH.

A Karaván Színház és a Pinceszínház koprodukciójában, a Pinceszínház színpadán (Budapest IX. Török Pál utca 3.) bemutatjuk a Spiró György: Prah című egy felvonásos komédiáját. Tehát nemcsak egy vendégjátékról van szó, hanem a két színház koprodukciójának köszönhetően remélhetőleg jónéhány alkalommal láthatják majd a nézők az érdekes látványvilágú groteszk előadást.

Az első előadásra január 14-én szombaton 19:00 órakor kerül sor. Jegyinformációk a http://pinceszinhaz.hu/ oldalon találhatók.

A Prah két szereplőjével, egy házaspárral megtörténik az, amiről a legtöbben csak álmodunk: Öttalálatosuk van a lottón. Álmodozni könnyű, örülni viszont nehéz. Kakaó-Prahos dobozba dugják az öttalálatos szelvényt. A félelmetes fecni felszakítja bennük a mérgező múltat. A házaspár nem tud mit kezdeni az ölébe hullott lehetőséggel: hisz már nem vásárolhatják vissza az elmúlt éveket, és már nem válthatják meg a közös jövőjüket sem.

„2000-ben a párommal vonaton utaztunk Marosvásárhelyre. A tízórás út közben valahogy felmerült, hogy mit csinálnánk, ha ötösünk lenne. A végére annyira elszontyolodtunk, hogy azt gondoltam, ezt megírom. Öt évig tartott. Kezdetben egy buszmegálló volt a helyszín legalább huszonöt szereplővel. Aztán egyre fogytak a szereplők, végül maradt egy konyha meg egy negyvenes házaspár. Nyertek hatszázmilliót. Nem lövöm le a poént!”

Spiró György

A Prah című előadással kapcsolatos színlapot, szinopszist és egyebeket megtalálja az ELŐADÁSAINK menüpont alatt.

Korábbi cikkek:

PRAH A CSIKY GERGELY SZÍNHÁZBAN

INTERJÚ NYÁRI SZILVIÁVAL ÉS NYÁRI OSZKÁRRAL

Támogatóink az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Kulturális Alap.

prah_plak_a2-ilovepdf-compressed-001
A Prah plakátja Készítette Serf Egyed
15589761_718849834950522_8822872289795867799_n
Nyári Szilvia Fotó: Memlaur Imre
Nyári Oszkár Fotó: Memlaur Imre
Nyári Oszkár
Fotó: Memlaur Imre

A Csiky Gergely Színház ajánlóvideója:

Támogatóink:

dl181dl204

 

 

 

NyP