Prah című előadásunk a Csiky Gergely Színházban

A KAPOSVÁRI CSIKY GERGELY SZÍNHÁZ STÚDIÓSZÍNPADÁN IS BEMUTATTUK SZEPTEMBERBEN SPIRÓ GYÖRGY PRAH CÍMŰ KOMÉDIÁJÁT. AZ ELŐADÁS A KÉT SZÍNHÁZ KÖZÖS PRODUKCIÓJAKÉNT LESZ LÁTHATÓ KAPOSVÁRON A 2016-17-ES SZÍNHÁZI ÉVADBAN.

Hányszor tesszük fel a melengető gondolatokat tápláló kérdést: Ha ötösöd lenne, te mire költenéd? (Mármint a sok-sok pénzt.) Egy kis álmodozás, egy kis vizualizáció még nem ártalmas. Nem kell mindig reálisan nézni a dolgokat. A pénz különben is meghatározó tényező az életünkben. Jó eljátszani a gondolattal. Majdnem úgy, ahogy a darab házaspárja teszi. Csakhogy nekik tényleg ötösük van. A Prah születésére így emlkszik Spiró György:

„2000-ben a párommal vonaton utaztunk Marosvá­sárhelyre. A tízórás út közben valahogy felmerült, hogy mit csinálnánk, ha ötösünk lenne. A végére annyira elszontyolodtunk, hogy azt gondoltam, ezt megírom. Öt évig tartott. Kezdetben egy buszmeg­álló volt a helyszín legalább huszonöt szereplővel. Aztán egyre fogytak a szereplők, végül maradt egy konyha meg egy negyvenes házaspár. Nyertek hatszázmilliót. Nem lövöm le a poént!”

Mi sem tesszük. Az előadás tehát kaposváron látható. Kétszereplős, igazi stúdiószínpadi előadás, amely igazi jó színházi élményt ígér a kitűnő alkotóstábnak köszönhetően.

 

NŐ                                        NYÁRI SZILVIA

FÉRFI                                    NYÁRI OSZKÁR

ZENE                                     SZIRTES EDINA, ROZS TAMÁS

DÍSZLET-JELMEZ               SOMOGYI ZOLTÁN

VIDEÓ                                  PAPP LÁSZLÓ

VILÁGÍTÁSTERVEZŐ       MEMLAUER IMRE

RENDEZŐASSZISZTENS KOPÁCSI ADRIÁN

 

RENDEZŐ                            TÓTH GÉZA

 

Memlauer Imre
Fotó: Memlauer Imre

prahprah_b1_lores-001-566x800

Fotógaléria és további előadásinfók a kaposvári Csiky Gergely Színház honlapján.

Sajtó: kaposvarmost.hu

Az előadásról található anyagok honlapunkon.

A produkció támogatója:

dl181dl204 NyP