Művészeti projektnapokat tartottunk Révfülöpön és Gyulajon

AUGUSZTUSBAN KÉT VIDÉKI HELYSZÍNRE VITTÜNK KOMPLEX MŰVÉSZETI PROJEKTNAPOT. AZ EZEKEN RÉSZT VEVŐ GYEREKEK SZÍNHÁZI ELŐADÁSOKAT LÁTTAK, ÉS ÉLMÉNYSZERŰEN BELEKÓSTOLHATTAK AZ ELŐADÓ-MŰVÉSZET KÜLÖNBÖZŐ FAJTÁIBA.

Fotók: Nyári Pál

Rendszeresen viszünk kulturális programokat kis falvakban élő embereknek, elsősorban gyerekeknek és fiataloknak. Szeretnénk növelni az eldugott, tömegközlekedéssel nem könnyen megközelíthető kis falvakban, az országunk kevésbé fejlesztett régióiban élők kulturális lehetőségeit. A Magyar Máltai Szeretetszolgálattal együttműködésben olyan kulturális napokat, úgynevezett művészeti projektnapokat tudunk vinni felzárkózó települések oktatási-nevelési intézményeinek, amelyek tartalmaznak színházi előadást, koncertet, tánctanítást, daltanítást és számos más, az előadó-művészetekhez kötődő foglalkozást. A cél a kultúraközvetítés, az élményszerzés, az inspirálás. Mindenkinek köszönet jár, aki segítette a programok sikeres megvalósítását.

Augusztus 7-én a Balaton-parti Révfülöpön jártunk, ahol felzárkózó településeken élő általános iskolás gyerekek nyaraltak. A reakciók és visszajelzések alapján okkal reméljük, nem bánták meg, hogy ezen a délelőttön strand helyett Zenemenő, I’m online – Fórum, Szótagszámláló előadásokon vettek részt, megnézték Rudi bohóc műsorát, majd kiscsoportos szervezésben a greenbox technikával ismerkedhettek, és különféle zenei, táncos műhelyfoglalkozásokon és drámajáték foglalkozásokon vettek részt.

GALÉRIA

Augusztus 27-én a tolnai Gyulajra vitt az utunk. Ebben a szép fekvésű kis zsákfaluban visszatérő vendégek vagyunk, mert itt mindig szeretettel fogadnak. A gyerekeknek egy nyárzáró programmal kedveskedtünk. A nyári szünet ellenére elég sokan feljöttek a templomdombon álló Máltai iskolába, hogy részt vegyenek a projektnapon. Több előadást láthattak a gyerekek. Rudi bohóc műsora mellett előadtuk a Banyameséket és a Zenemenőt is. Mindegyik előadáshoz tartozott valamilyen kreatív foglalkozás. Valamint volt tánctanítás, daltanítás, greenbox- és szinkronműhely. Remek volt a hangulat, bízunk benne, hogy a közösen eltöltött délelőtt és a sokféle érdekes élmény feldobta a gyerekek napját így a nyári szünet legvégén.

GALÉRIA

NyP

Partnerünk: