Jöjjön el a Perspektíva Összművészeti Fesztiválra!

A KARAVÁN SZÍNHÁZ MÁJUS 24-27. KÖZÖTT TARTJA MEG IDEI FESZTIVÁLJÁT PERSPEKTÍVA ÖSSZMŰVÉSZETI FESZTIVÁL CÍMMEL. A FESZTIVÁLON ROMA MŰVÉSZETI TÁRSULATOK SZÍNHÁZI ELŐADÁSAIT ÉS KONCERTJEIT LEHET MEGTEKINTENI NÉGY NAPON ÁT.

A Karaván Színház szervezésében 2024. május 24-27. között kerül megrendezésre a Perspektíva Összművészeti Fesztivál. A fesztivál helyszíne:

Karaván Színház – Budapest IX. kerület, Üllői út 31., Kinizsi utcai bejárat.

A fesztivál fókuszában a roma művészeti értékek, elsősorban a színház és a zene áll. A fesztivál célja észrevétetni a többségi társadalommal a roma művészet értékeit. A színház nem fér bele a sztereotip romaképbe. Az eseménysorozat megmutatkozási lehetőséget nyújt a roma előadóművészek számára, egyúttal felhívja a figyelmet arra, hogy vannak tehetséges fiatal cigány művészek. Hiánypótló a rendezvény, mert jelenleg nincs Magyarországon ilyen jellegű fesztivál.

A fesztiválprogramban május végén négy napon át (2024. május 24-27.) 2 budapesti helyszínen 16 produkció (11 előadás, 5 koncert) lesz. A programban szerepelnek gyermek- és ifjúsági előadások, amelyek közönsége oktatási-nevelési intézményekből érkezik. Látható lesz a Karaván Színház repertoárjának színe-java, a Független Színház két előadása, a Cinka Panna Cigány Színház és a Romano Glaszo-Emberi Hang Művészeti Csoport egy-egy előadása, valamint Horváth Kristóf műsora Kötéltánc címmel.

A programot számos koncert színesíti. Fellép a Gypsy Soloists, a Khamoro Budapest Band, a Karaván Família, valamint a Romano Drom és Müller Péter Sziámi.

A helyszín az Iparművészeti Múzeum mellett lévő pince, amelyet Karaván Színház néven 50 férőhelyes játszóhellyé alakítottunk át. Május 6-án játszottuk itt Németh Ákos Deviancia című darabját, 13-án pedig Szigarjev Guppi című produkciójával hangolunk a fesztiválra. A Karaván Színház együttműködő partnere a szomszédos MG Records Lemezbolt lesz az Üllői út 31-ben. Az Országépítők című előadást pedig a Független Színházban lehet majd megtekinteni az ugyancsak IX. kerületi Páva utca 30-ban.

A négy napos rendezvényt 27-én hétfőn este Spiró György Prah című kétszereplős darabjával zárjuk Nyári Oszkár és Nyári Szilvia előadásában, Tóth Géza rendezésében.

A fesztivál egyes produkcióira a jegy.hu oldalon lehet jegyet vásárolni elővételben. Részletes program a szórólapon. További információkért keresse fel a Karaván Színház Facebook-oldalát, vagy írjon a karavanma@gmail.com e-mail-címre.

NyP

PROGRAM

Letölthető program ITT

Támogatóink: