Banyamesék a Nem Adom Fel kávézóban

2021. OKTÓBER 11-ÉN BUDAPESTEN JÁTSZOTTUK A BANYA SZÓRAKOZTATÓ MESÉIT. EZÚTTAL A VIII. KERÜLETBE MENTÜNK ÁT, A NEM ADOM FEL KÁVÉZÓ ÉS ÉTTEREMBE, AHOL A MAGDOLNA UTCAI SZÁZSZORSZÉP ÓVODA GYEREKEINEK JÁTSZOTTUNK.

Kedves meghívásnak tettünk eleget, amikor 2021. október 11-e reggelén bőröndünkkel és bábjainkkal megjelentünk a Magdolna utca 1-ben lévő Nem Adom Fel kávézó és étteremben. Az már első látásra szembetűnő volt, hogy a Nem Adom Fel szerény, de ízléses berendezésével követendő színvonalat jelent a Magdolna-negyedben, ahol az ember sűrűbben találkozik az emberi tragédiák jeleivel. Mikor beléptünk, már láttuk, hogy az előadásunkhoz ideális a hely, kellően tágas, mégis barátságos közelségben lehetünk majd a közönséggel.

Fotó: Nyári Pál

A NEM ADOM FEL kávézó és étterem „Budapest első, fogyatékossággal élő emberek által alapított kávézója és étterme”. A helyet maguk a fogyatékossággal élő és megváltozott munkaképességű emberek működtetik. Azért is érdemes betérni a Baross utcától 1 percre lévő étterem és kávézóba, mert igen színvonalas programkínálattal várják az érdeklődőket. Koncertek, vetítések, pódiumbeszélgetések, előadások, és más izgalmas, többek között közösségi események váltják itt egymást, nem beszélve az országszerte ismert előadó-művészekről. A szervezet informatív honlapot és facebook-oldalt működtet, ott tudnak tájékozódni, ki lesz a legközelebbi vendég.

A Nem Adom Felbe megérkezve Köleséri Sándor és Józsa Erika jó házigazdaként volt segítségünkre az előadás előkészítésében. Hamarosan megtelt a nézőtér az óvodásokkal, akik a szemközti Százszorszép óvodából jöttek. Megkérdeztem az egyik óvónőt, hogy láttak-e már a gyerekek színházi előadást. Azt felelte, hogy a covid miatt évek estek ki ebből a szempontból, szóval ez lesz az első színházi élményük a gyerekeknek. Ez plusz motivációt jelentett nekünk ahhoz, hogy olyan előadást játsszunk, amellyel meg tudjuk kedveltetni a kicsikkel a színházat. Az előadás előtt Sándor intézett pár barátságos szót a gyerekekhez. A közönségünkön nem látszott, hogy most lát először színházi előadást. Értettek mindent, remekül bevonhatók voltak a játékba, sokat nevettek, vitték előre a történetet. A finálédalra Deák Fruzsina vezetésével már szinte az összes gyerek velünk táncolt. Úgyhogy nincs gond, ugyanazt kell csinálni, amit a covid előtt: biztonságos, szeretetteli és inspiráló környezetet kell teremteni a gyerekeknek.

Fotó: Köleséri Sándor

A Nem Adom Fel egy követendő kezdeményezés, amelynek missziójában olyan értékek jelennek meg hangsúlyosan, mint a humánum, a szolidaritás, a kulturális színvonal, valamint az, hogy az odalátogatók érezzék jól magukat. Mi is jó érzésekkel és örömmel játszottunk itt egy Banyameséket az ovisoknak. Köszönjük a lehetőséget.

Játszottak: Deák Fruzsina, Kék Horváth Krisztián, Nyári Pál, Tari Teri. Gitáron közreműködött: Ifj. Szajkó Nándor.

Fotó: Köleséri Sándor

NyP