Bemutató: Hűvös

TÖBB, MINT EGY ÉVE KEZDTÜNK EL DOLGOZNI O. HORVÁTH SÁRI HŰVÖS CÍMŰ DARABJÁVAL. 2020. OKTÓBER 10-ÉN MUTATTUK BE A PRODUKCIÓT A JELEN/LÉT FESZTIVÁLON. A HŰVÖS A KARAVÁN SZOBASZÍNHÁZBAN LÁTHATÓ.

Fotó: Simara László

O. Horváth Sári: Hűvös című megrázó erejű egyfelvonásosával tavaly kezdtük el a munkát. A magyarországi nemzetiségi színházak éves találkozóján, a Jelen/Lét Fesztiválon akartuk közönség elé vinni a Nemzeti Színházban, március végén. Akkor az utolsó hetek voltak hátra a próbákból, amikor a rendezvények korlátozása miatt minden színházhoz hasonlóan le kellett állnunk, és természetesen a fesztivált is lefújták. A járványveszély miatt a fesztivál őszi megtartása is veszélybe került.

Azonban a Magyarországi Szerb Színház, a Magyarországi Nemzetiségi Színházi Szövetség, valamint a Nemzeti Színház megállapodott arról, hogy nem marad el az idei fesztivál. Október 5-10. között sikerült is megtartani, s így bemutathattuk a Hűvöst a Nemzeti Színház Gobbi Hilda termében október 10-én 17 órai kezdettel. A bemutatón Pápai Rómeó, Kovács Mátyás, Lovas Emília, Baranyi Csaba, Oláh Edmond és Patály Márkó játszottak, majd október 16-án a Karaván Szobaszínházban Béla szerepében Tóth Kristóffal is bemutattuk a darabot.

O. Horváth Sári darabja az intézeti csicskáztatásról, kiszolgáltatottságról és a hatalmi játszmákról szól. Az intézet zárt terében kialakul a hierarchikus leosztottság, amelyből – mint a kasztrendszerből – lehetetlen kitörni.

HŰVÖS
Színpadi szöveg song-etűdökkel

Írta: O. Horváth Sári
Zenéjét szerezte: Szirtes Edina Mókus
Dalszövegek: Horváth Kristóf

Szereplők:
Béla – Pápai Rómeó / Tóth Kristóf Zsolt
Miklós – Kovács Mátyás
Krisztián – Oláh Edmond
Ferike – Baranyi Csaba
Andi – Lovas Emília
Kisfiú – Patály Márkó

Jelmez, díszlet – Oláh Tímea
Zenei közreműködő – Baranyi Zoltán hegedűművész
Dramaturg – Selmeczi Bea
Fény – Kalóz Bence
Hang – Borovics Tamás

Rendezte – Bereczki Csilla és Lovas Emília

Produkciós vezető – Nyári Oszkár

A produkciót terveink szerint ősz folyamán egyelőre a Karaván Szobaszínházban játsszuk meghirdetett időpontokban. Az előadások térítésmentesek lesznek, viszont alkalmanként korlátozott számú, előzetesen regisztrált nézőt tudunk fogadni. Az időpontokat honlapunkon és Facebook-oldalunkon folyamatosan hirdetjük meg.

Fotó: Simara László
Fotó: Nyári Pál
Fotó: Nyári Pál

FOTOGALÉRIA

NyP