Színészeti alkotótábor tizenéveseknek

ALAPÍTVÁNYUNK FELVÉTELT HIRDET SZÍNÉSZKÉPZŐ STÚDIÓJÁBA. NYÁRON SZÍNÉSZETI ALKOTÓTÁBORT TARTUNK SZÍNI NÖVENDÉKEINK RÉSZVÉTELÉVEL. MÉG ÉRDEMES JELENTKEZNI ANNAK, AKI VELÜNK TARTANA.

Részlet egy filmjelenetből a növendékek részvételével
Részlet egy filmjelenetből a növendékek részvételével

A Karaván Művészeti Alapítvány felvételt hirdet tandíjmentes színészképző stúdiójába. Olyan budapesti és kaposvári általános iskola 7-8. osztályos és középiskolás tanulók jelentkezését várjuk, akik szabadidejükben szívesen foglalkoznának színészettel, és megfelelő felkészülés után szeretnének színházban és filmekben gyakorlatot szerezni. A stúdió növendékei nyáron térítésmentesen részt vehetnek az alapítvány művészeti alkotótáborában a Balatonnál. A tábor időpontja június 18-24.

Hogy lehet valaki a növendékünk? A jelentkező vagy a szülő hívjon fel minket vagy írjon nekünk. A jelentkezőkkel meghallgatás-időpontot egyeztetünk. A meghallgatásra verssel és dallal kell készülni.

GYERE A KARAVÁNBA, VÁRUNK!

További információ:

  • karavanma@gmail.com, 06 30 867 3804, 06 1 611 0742
  • Facebook/Karaván Művészeti Alapítvány
  • Youtube/Karaván Művészeti Alapítvány
  • Valamint: www.karavanma.hu
  • Lásd lejjebb: Kisokos jelentkezőknek

VIDEOLINK:

Színészmesterség foglalkozás Fotó: Nyári Pál
Színészmesterség foglalkozás
Fotó: Nyári Pál
Színészmesterség foglalkozás Fotó: Nyári Pál
Színészmesterség foglalkozás
Fotó: Nyári Pál

KISOKOS JELENTKEZŐKNEK

Bárki jelentkezhet?

A fent megadott korosztályból igen, azonban a felvételkor fontos szempont, hogy el tudsz-e járni a délutáni foglalkozásokra. Annak nem javasoljuk a jelentkezést, aki az iskolában nem tudja teljesíteni a tanulmányi követelményeket.

Aki fiatalabb vagy idősebb, azt nem is veszik fel?

A fent megadott korosztályból várunk jelentkezéseket. Főként nappali tagozatos középiskolásokkal fogunk dolgozni a táborban is. Azonban Budapesten 8-12 évesek számára is működtetünk egy csoportot.

Csak cigányokat vesznek fel?

Nem.

Milyen gyakran van foglalkozás?

A rendszeres foglalkozások tanév közben vannak. Heti egy színészmesterség foglalkozásra minden növendéknek járni érdemes, de lehet járni beszédtechnikára vagy ének és hangképzésre is. Sőt, van, aki egyéni felkészítést kap a Színház- és Filmművészeti Egyetem felvételijére.

Iskolaidőn kívül vannak a foglalkozások?

Igen.

Milyen foglalkozások vannak?

Színészmesterség, beszédtechnika, ének és hangképzés. Emellett fontos tényező, hogy egy jó, baráti és kreatív közegben értelmesen töltöd a szabadidődet. A rendszeres foglalkozások mellett művészeti projektekben vehetnek részt a növendékek. Ilyenek voltak a tavalyi roma holokauszt műsorok vagy a négynapos intenzív kurzus. Mivel a Karaván egy színház is, kellő felkészítés után előadásokba kerülhetnek be a legjobbak.

Kik tartanak foglalkozásokat?

Művésztanárok, akikkel évek óta együtt dolgozunk. Tóth Géza színész, rendező, Nyári Oszkár színész, rendező, Gaál Ildikó rendező, Nagy Anikó musicalszínész, Várady Mária színész, de egy-egy kurzus vagy kisebb projekt erejére más művészeket is meghívunk, hogy dolgozzanak a növendékekkel. Így volt ez például a 2016-os nyári művészeti workshopon. Sok művésszel működünk együtt.

Miért csak budapestiek és kaposváriak jelentkezését várják?

Mert jelenleg Budapesten és Kaposváron működtetünk színészképző stúdiót.

Mit kell tudni a felvételi meghallgatásról?

A jelentkezőkkel időpontot egyeztetünk. A felvételi meghallgatásra szabadon választott verssel (vagy prózával) és dallal kell készülni. Lehet több verssel és dallal is. Sem témában, sem terjedelemben, sem műfajban nincs megkötés. A legfontosabb, hogy érdekeljen a színészkedés, és készülj fel a felvételire.

Van tandíj?

Nincs.

Hány éves a képzés, és adnak-e bizonyítványt?

Ez nem akkreditált képzés, nem adunk bizonyítványt. Ez egy szabad lehetőség arra, hogy hasonló érdeklődésű kortárs és szakmai közösségben értelmesen töltsd a szabadidődet, színészettel foglalkozz, és kellő fejlődés esetén fel is készítünk a színész szak egyetemi felvételijére. Ez, ha úgy tetszik, egy hobbi. De aki igazán kitartó, abból hivatásos színművész is lehet. Mi a lehetőséget nyújtjuk ehhez a fejlődéshez színházi közegben. A növendékek színházi előadásainkba kerülhetnek be, színházi projektekben vehetnek részt, rengeteg szakmai impulzust kapnak.

Szülő nélkül is lehet jelentkezni?

Jelentkezni igen, de 18 éven aluliak esetében szükség lesz a szülő/gondviselő hozzájárulására is.

Mi a jelentkezés módja?

Telefonon, e-mailben, Facebook-üzenetben vagy sms-ben lehet jelezni a jelentkezési szándékot, a nevet, életkort és az elérhetőségeket. A jelentkezőknek válaszolunk, illetve visszahívjuk őket, hogy megbeszéljük a továbbiakat.

Annak is érdemes jelentkeznie, akiről még nem derült ki, hogy tehetséges?

Igen. A legfontosabb az, hogy a jelentkező érdeklődjék a színészet iránt.

Ha csak az éneklés érdekel, akkor is érdemes jelentkeznem?

Igen. A felvételin mérlegeljük, hogy javasoljuk-e a jelentkezőt énekórára. Azonban az ének egyéni óra, ezért, aki csak erre jár, sajnos kimarad a közösségi foglalkozásokból, és sok mindenből, amiért a Karavánba érdemes járni.

Ha csak a filmszínészet érdekel, akkor is érdemes jelentkeznem?

Természetesen. A színészmesterséget tanulni kell akkor is, ha filmről van szó. Növendékeink filmesekkel is dolgozhatnak. A táborban lesz filmes workshop is, másrészt rendszeresen keresnek nálunk szereplőket filmes produkciók, castingcégek.

Mi van, ha csak a tábor érdekel?

Csak a növendékeinket tudjuk meghívni a nyári művészeti alkotótáborba, ahol az elvégzett intenzív közös munka a következő tanév szakmai és lelki munícióját adja. Tehát ha jönni akarsz a táborba, jelentkezz a színészképző stúdióba.

Helyileg hol vannak a foglalkozások?

Budapesten a IX. kerületben, a Ráday utca 34-ben, Kaposváron pedig egy művelődési központban vannak a heti rendszerességű foglalkozások.

Miben más ez, mint egy színitanoda?

Alapvetően ez egy színi tanoda. Legfőképpen abban más, hogy nálunk semmiért nem kell fizetni a növendékeknek, a stúdiót pályázatokból finanszírozzuk. A Karaván egy színház és lehetőség tehetséges gyerekeknek, fiataloknak. 2000 óta működik a stúdió. Az alapítványnak van egy olyan missziója, hogy legfőképpen azoknak a gyerekeknek és fiataloknak nyújtson lehetőségeket a fejlődéshez, akik nem egyenlő esélyekkel rendelkeznek, s ezek közül is legfőképpen a roma fiatalokért és gyerekekért érzünk felelősséget. Ez azonban nem jelenti azt, hogy csak romákat veszünk fel, mert kimondottan törekszünk a sokféleségre. Szóval azért jó pár dologban eltérünk egy átlagos színi tanodától.

TOVÁBBI ÉRDEKLŐDÉS VÉGETT HÍVJÁK A KARAVÁN MŰVÉSZETI ALAPÍTVÁNYT.

NyP

Támogatók:

dl181

dl204

Ferencváros logó